ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 28 август 2010 г.

Пластмасовите прозорци - тихи убийци

Както съобщават експертите по вентилация и микроклимат на жилищните помещения, прозорците от пластмаса, вентилаторите и климатиците в жилищните помещения , които препятстват влизането на чист въздух, представляват опасност за здравето на човека.

Освен отровните съединения, изпаряващи се от повърхността на мебелите след довършителните работи (и нямащи възможност да се разсеят във въздуха), този вид прозорци спомагат за повишаването на концентрацията на прах във вътрешността на дома, продукти на горенето и работата на битовата техника, например радон. В помещенията с недостатъчна вентилация се образува особен микроклимат, характеризиращ се с повишена влажност и температура. Такава среда благоприятства развитието на плесени, гъби и различни микроби.

Климатиците и вентилаторите не винаги успешо се справят със своята задача, а с това задълбочават проблема. По мнението на немските учени, бумът на астма, алергии, кожни и онкологични заболявания през последните десетилетия, се обясняват с нездравословния микроклимат на жилищните помещения.

Отварянето за проветряване само частично решава проблема. Специалистите препоръчват отказване от пластмасовите прозорци и ползването на дървени, осигуряващи приход на свеж въздух отвън , или да се поставят вентилиращи системи.



Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics