ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 4 октомври 2011 г.

Това, което не се знае ....* От четвъртата до осмата седмица през ембрионалното си развитие, всеки човек има опашка, която впоследствие изчезва.

*В околоплодната течност, в която се намира плода до раждането си, съдържанието на сол е същото, както в океанските води на нашата планета.
*Новородените са почти слепи. Индексът на тяхното зрение е по-малък от 20/500.


*Новороденото дете може да вижда зелен и червен цвят, но не вижда синия.


*Съгласно прогнозите на лекарите, след няколко години всяко трето дете , родено в Австралия, ще бъде заченато „ин витро” . Тази страна за сега е лидер по количеството на такъв начин на зачеване. Смята се, че благодарение на това, както и на зачестилите случаи на лечение на безплодие, в света се раждат все повече близнаци и тризнаци.


* Примерно едно от две хиляди новородени, има при раждане един покарал зъб. Удивителното е, че със зъби са се родили много световно известни хора , включително някои императори и диктатори: Юлий Цезар, Ханнибал, Наполеон, Мусолини и Хитлер.


* Както и по-голяма част от децата на млекопитаещите, човешките деца до 6-7 месечна възраст дишат само през носа.


* Но пък примерно до 6-7 месечна възраст , бебетата могат да дишат и гълтат едновременно. По-големите деца и възрастните хора не могат да правят това.

* При еднодневното дете силата на стискане на ръцете е по-голяма от тази, на едномесечното.


* Когато родителите наричат своето дете „фабрика за производство..., те не са толкова далече от истината. За 60 часа новороденото отделя такова количество отпадъци, които съответстват на собственото му тегло.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics