ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 26 октомври 2011 г.

В швейцарските езера плува автомобили-амфибии



Повече от 50 коли-амфибии се събират на швейцарските езера Невшател, Бен и Мора всяка година, и през тази година е това се е случило за 26-ти пореден път. Всички транспортни средства, от известния Shvimmvagen от времето на Втората световна война, до впечатляващив DUKW от същия период, имат богато военно минало. Например от DUKW (коуто веднага бил наречен „патица” (от англ. Duck), са били пуснати 21147 екземпляра, но сега екземпляри от този модел се срещат много рядко.
За мирни цели амфибии рядко се пускат на големи серии. Изключение е Amphicar. Конструиран в Германия между 1961-1965 година и работещ с двигател Триумф, той бил пуснат в 3878 экземпляра. Както и много амфибии, Amphicar има един мотор, който върти колелата ма земята и витлата във водата.



Автомобилите-амфибии са транспортно средство, което може да се придвижва както по земята, така и по вода. Подобни машини преимуществено се разработват по поръчка на военните (например плаващите танкове БТР) . За гражданското машиностроене не са характерни такива конструкторски решения.
През 2009 година е бил построен най-бързия автомобил-амфибия, който набира скорост 97 км / ч за 4,5 секунди. При това хибридният модел почти не престоява във водата - дори вратите да са отворени , водата не влиза в салона. Такъв автомобил струва $ 200 хиляди.



Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics