ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 31 октомври 2011 г.

Тибетските пеещи чаши са нужни за изучаване на хаоса



Учените са изследвали поведението на водата, налята в тибетска пееща чаша – съд, изработен от сплав от бронз с други метали, който издава съответен звук при контакт с дървени предмети. Резултатите от изследванията са публикувани в списание Nonlinearity.
Тибетските пеещи чаши се използват от будистките монаси и от хора, увличащи се от езотерични практики, по време на медитация. Когато по края на чашата се прекара дървено чукало, тя издава характерен звук.
Ако в пееща чаша се налее вода, получаващото се при контакт с чукалото трептене на стените, предизвиква появата на вълни. По такъв начин пеещата чаша се оказва удобен моделен обект за изучаване на взаимодействието на течности с твърди предмети. Тези процеси трябва да се отчитат при проектиране на мостове и сгради - при съприкосновение с въздушните потоци се извършват подобни процеси.
Използвана е камера с възможности за забавени снимки и били получени записи за поведението на водата по време на „пеенето” на чашите. На записите се вижда образуването на вълни, а също и как те се разбиват една в друга и в стените, демонстрирайки хаотично поведение.

Още...

неделя, 30 октомври 2011 г.

Крал Михай I - Човек на седмицата

(определен от списание EUROMAG)
В Румъния за пръв път след 64 години е дадена възможност на сваления крал Михай I, който през отминаващата седмица навърши 90 години, да говори в Парламента. Бившият монарх, който два пъти са сваляли от трона, сега живее е Швейцария и рядко идва в родината си. Последният крал на Румъния и единственият останал жив от главнокомандващите на войски по времето на Втората световна война, и е признат от списание EUROMAG за Човек на седмицата.



Във вторник, 25 октомври, в Румъния е станало историческо събитие - последният крал на страната Михай I за пръв път след отричането си от престола през 1947 година, се е обърнал с реч към Парламента. Речта на последния представител на кралското семейство , управлявало държавата от 1881 година, е била посветена на деветдесетия му рожден ден.
„Искаме да отдадем почит към личността, която заема важно място в историята на нашата страна, а също и в съвременната история. Това е символичен жест, който няма никакво отношение към идеята за изменение статуса на Румъния като република” - прокоментирал провеждането на тържествата лидерът на поканилата краля за изказване Либерална партия - Крин Антонеску.
Появата на бившия крал в парламента и неговоата реч са били посрещнати с овации от депутати, представляващи различни партии. Залата е била препъпкана и единствено Траян Басеску, президентът на страната, нарекал някога крал Михай I „руски лакей”, защото се отрекал от престола, е отсъствал от заседанието.



По време на своето изказване Михай I е отбелязал необходимостта, да се помни историята на страната: „ Ние не можем да разчитаме на бъдешето, ако не уважаваме миналото. Кралската корона - това не е символ на миналото, а уникално въплъщение на нашата независимост, суверенитет и единство” - казал той.
Последният крал не изглеждал на годините, на които е всъщност, облечен в светъл костюм на райета. За бившия управляващ на Румъния в залата бил внесен специален стол, наподобяващ по форма трон.
Само че празненствата, свързани с 90-годишнината на бившия монарх не се ограничила само с речта в парламента. В негова чест в букурещката опера бил организиран празничен гала-концерт и частен прием, на който били поканени представители на кралските дворове от Европа и Азия.
Михай I е роден на 25 октомври 1921 година в замъка Пелеш, недалеч от Синая в Румъния. Баща му, корнпринц Кароль II, известен сърцеед, оставил единствения си син с майка си, принцеса Елена Гръцка, когато Михай бил на 3 години и тайно избягал с любовницата си, като се отказал от престола само временно. Така или иначе, през декември 1925 година Михай I бил обявен за наследник и след смътртта на дядо Фердинанд I през юли 1927 година, заел румънския престол, ставайки най-младия монарх в Европа.
Наистина , Михай управлявал страната под опеката на регенти не за дълго. След 3 години баща му, по покана на политици, недоволни от управлението на регентите, се върнал в стараната и заявил своето право на трона. . В резултат на това през 1930 година Михай бил лишен от статута на крал и мястото му било заето от неговия баща, и е обявен за негов наследник, получавайки титлата Велик владетел на Алба – Юлия.
През 1940 година в Румъния бил извършен преврат, организиран от прогерманския политик , маршал Йон Айтонеску. В резултат на бунта Карол II бил свален, и на трона отново застанал Михай I, който в този момент бил вече 18 годишен. Въпреки че Румъния била все още кралство, функциите на монарха били фактически декоративни. Почти цялата власт била концентрирана в ръцете на легалния към фашистите Антонеску. По същото време Румъния активно участвала във Втората световна война в състава на хитлеристката коалиция. През август 1944 година, когато победата на съветските войски била вече очевидна, Михай I, обединявайки се с антифашистката опозиция, наредил да арестуват Антонеску и пронемски настроените генерали.
Кралят обявил прекратяване на огъня срещу съветските войски и обявил война на Германия. „Съветските войски дойдоха след 10 дни да ни освободвт, и аз не знам от какво, тъй като по същото време ние бяхме приключили с Антонеску и немците” – спомня си Михай. След това румънската армия, като съюзник на съветската, се сражава срещу хитлеристката коалиция на територията на Унгария и по-късно - на Австрия. Смята се, че тази постъпка на Михай I е един от повратните моменти за края на Втората световна война. Всъщност, румънските историци твърдят, че ако не е било решението на Михай I, войната би продължила поне още 200 дни, и биха били убити още десетки хиляди души.



Впрочем, тази постъпка става до някаква степен фатална и за самия крал.След почти две и половина година от края на войната, през които Румъния е била фактически социалистическа монархия, Михай I, наречен някога от Кремъл „кралят-комсомолец”, пред дулото на пистолета бил принуден да се отрече от престола и да напусне страната.
„Това беше шантаж. Казха ми:”Ако не подпишете отказ, ше бъдем принудени да убием повече от 1000 студенти, които в момента са в затворите”. Как можех да постъпя в такава ситуация ?” - спомня си Михай.
И до сега не е известно, как именно комунистите, дошли на власт в Румъния, са го принудили да се откаже от трона. Съгласно някои документи, превратът е станал по предварителна договорка с краля, за което му е била изплатена голяма сума. Самият Михай I твърди, че буквално е бил изхвърлен от страната, като му оставили само 4 от автомобилите, по които монархът се е увличал през целия си живот.
Още по времето на следвоенното си управление, Михай I бил поканен в качеството си на представител на монаршеското семейство в Европа, на сватбата на Елизабет II и Единбургския херцог, където се запознал с бъдещата си съпруга - принцеса Анна Бурбон – Пармска. На 10 юни 1948 те направили сватба в Атина и тъй като на краля забранили да се появява в родината си, отначало заминали за Великобритания, а след това се заселили в Швейцария, където живеят и до сега.
„Провървя ми, че се ожених за жена, която наистина обичам, и това ми помагаше, много ми помагаше...” - кава за своята съпруга Михай I. От брака им, по време на съвместния живот, са им се родили пет дъщери.
След пристигането им в Швейцария, на монарха се наложило да усвоява нови професии, и, според собственото му признание, най-много му допадала авиацията. В принудителна емиграция, кралят няколко години се знимавл с пилотирне на смолети след това с ремонт в компнията Learjet. Също сътрудничел с брокерска фирма на Уолстрит. „Бях длъжен да правя нещо. Имах семейство” - казва той.
След падането на социалистическия режим в Румъния, Михай за пръв път идва в родината си през 1992 година. Властите в страната, знаейки за популярността на краля сред народа, се опасявали от възстановяване на монархията, но самият Михай никога не се е стремял открито към подобно нещо.
Сегашната обстановка в страната кралят оценява нееднозначно; „Много от тези, които са в правителството, са емигранти от предишната система. Те са променили цвета си, но манталитетът им си остава същия” – казва той. Гражданството на Михай е било върнато през 1997 година.



Впрочем, сам Михай признава, че в Румъния се чувства като у дома си. „Отчасти да, аз съм си у дома, но когато мисля за това, което е станало.... Невъзможно е, всичко просто да се отмине” - казва той. Виделите бившия крал журналисти и наблюдатели отбелязват, че екс-монархът , обядвал с Хитлер и стиснал ръката на Чърчил, не е много разговорчив. Още повече веднъж той е признал, че в живота си „се е научил да не говори за онова, което мисли, и да се усмихва на онези, които трябва да ненавижда”...
„Михай е спокоен и невзискателен човек. Но, както всеки тих, отчасти разочарован от живота мъж, той е отличен наблюдател и проницателно отбелязва незабележимите на пръв поглед детайли в заобикалящия го свят” - описва го журналист от The New York Times.
„За съжаление, аз фактически царувах 4 години с нацистите, и три - със Съветите, а за това време всеки ще се научи да разбира най-незабележимите неща, сякаш в носа си има радар” - казва за себе си бившия крал. И макар че съдбата не му е дала шанс да управлява страната си изцяло, той не е загубил вкуса си към живота и твърди, че се радва, че все още го има...
Сега Михай I е последният от останалите живи държавни глави, ръководели държава по време на Втората световна война. Награждаван е с много награди за това, че е повлиял на хода на заключителния етап на войната. Всъщност, Михай I е единственият от останалите живи кавалери на висшия съветски орден «Победа», връчен му през юли 1945.

Още...

сряда, 26 октомври 2011 г.

В швейцарските езера плува автомобили-амфибии



Повече от 50 коли-амфибии се събират на швейцарските езера Невшател, Бен и Мора всяка година, и през тази година е това се е случило за 26-ти пореден път. Всички транспортни средства, от известния Shvimmvagen от времето на Втората световна война, до впечатляващив DUKW от същия период, имат богато военно минало. Например от DUKW (коуто веднага бил наречен „патица” (от англ. Duck), са били пуснати 21147 екземпляра, но сега екземпляри от този модел се срещат много рядко.
За мирни цели амфибии рядко се пускат на големи серии. Изключение е Amphicar. Конструиран в Германия между 1961-1965 година и работещ с двигател Триумф, той бил пуснат в 3878 экземпляра. Както и много амфибии, Amphicar има един мотор, който върти колелата ма земята и витлата във водата.



Автомобилите-амфибии са транспортно средство, което може да се придвижва както по земята, така и по вода. Подобни машини преимуществено се разработват по поръчка на военните (например плаващите танкове БТР) . За гражданското машиностроене не са характерни такива конструкторски решения.
През 2009 година е бил построен най-бързия автомобил-амфибия, който набира скорост 97 км / ч за 4,5 секунди. При това хибридният модел почти не престоява във водата - дори вратите да са отворени , водата не влиза в салона. Такъв автомобил струва $ 200 хиляди.



Още...

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Нима е възможно,

да видиш портрета си, нарисуван преди 150 години....



В град Харков, Русия, живее 22-годишна девойка, която се казва Оксана. Родена е в обикновено семейство, и никой от близките й не е бил художник. Може ли да си представите удивлението и, когато в едно списание видяла репродукция на картина, която представлявала нейн портрет. Не можело да се каже, че сходството е идеално, защото изобразеното било направо идентично. Учудването и станало безкрайно, когато прочела и статия за картината. Оказало се, че тя е нарисувана в края на 19 век, или преди около 150 години!
Първото, което и минало през ум било, че това е портрет на прабаба и. За да изясни нещата, Оксана подробно изучила биографията на художника. Оказало се, че той бил млад човек и живеел във Франция. На 19 години извършил някакво сериозно престъпление, за което бил осъден до живот и изпратен в затвора, където бил настанен в единична килия. То този момент никога не бил хващал четка, но затворен в килията, се оказало , че има такава дарба...
Отначало рисувал с креда на стената на килията. Виждайки неговите рисунки, надзирателят бил възхитен, защото те изглеждали великолепно. В нарушение на всички правила, той донесал на новоизлюпения художник четка, бои и платно, и си поръчал портрет. Художникът лесно се справил с поставената му задача, а от този момент надзирателят регулярно го снабдявал с необходимите неща за рисувяне. Тъй като платната били само няколко, той рисувал нови картини върху старите, и затова до нас са дошли само няколко негови картини, а една от тях била публикувана в списанието,което разглеждала Оксана. От запазените източници е известно, че всички свои картини, освен портрета на надзирателя, са рисувани по въображение. По какъв начин е „видял” образът на съвременното момиче, си остава загадка. А може би това е спомен от бъдещето?.....



Репродукция на картината от списанието




Съвременни снимки на Оксана

Още...

сряда, 19 октомври 2011 г.

Стадион на върха на вулкан

Хайде да си помислим: реално ли е, да се построи нещо на върха на огромен вулкан? Може би въпросът би звучал съвсем глупаво, ако не е било огласено решението на мексиканските архитекти, да издигнат на върха на купола на вулкана сграда, и то не каквато и да е, а съвсем пълноценен стадион!



Разбира се, дизайнерите са на ясно, че на настоящия и освен това потенциално действащ вулкан нищо няма да се построи, но да направят впечатляващ проект, който след това да изградят на някой наподобяващ вулкан хълм, никой не им забранява. Идеята принадлежи на специалистите от мексиканския клуб «Депортиво Гвадалахара» - архитект Daniel Pouzet и дизайнера Jean-Marie Massaud. За сега има съвсем малък достъп до съществуващата информация, но въпреки това е ясно, че проектът става изключително, изключително интересен.







За стадиона е нужна площ от 110 хиляди квадратни метра! Там ще има няколко магазина, десетки бюфети, ресторант, фризьорски салон и музей(най-вероятно със спортна насоченост), голяма детска площадка за 450 деца, огромен паркинг със 750 места, а също и потресаващ скейтборд парк.






Отделено е внимание не само на фътбола, а и на скейтборда, което не може да не радва лмадежите, които много го харесват. Освен това в проекта е предвиден ресторант с 3500 места, които, заедно с останалите възможности на проекта, ще дадат възможност стадиона да стане предпочитано място от жителите и гостите на града.





По материалаи на trendhunter.com

Още...

вторник, 18 октомври 2011 г.

Сеанси по оздравителен сън в …. ковчези , по малайзийски....



На малазийския остров Пинанг (Penang) има даоски храм, наречен Looi Im Si, който бил основан преди около сто години от бабата на сегашния надзирател. Чу Сон Лок разказва, че на неговата баба Лим Гуат Луй , на сън се явил повелителят на ада Ди Фу Бао Джанг и и наредил, да се направи храм.

Бабата послушно и добросъвестно изпълнила нареждането, а в новия храм започнали да се четат молитви в чест на задгробния повелител. С течение на времето количеството на божествата за поклонение се увеличавало, и сред тях се появил Ю Сяо Сан Бо (Yu Xiao Xian Bo) - един от стражите, отговаряши за доставката на починалите в задгробния свят.



Храм Looi Im Si

През 2008 година в брата на надзирателя - Сун Цая (Soon Chye), се вселил духът на Ю Сяо Сам Бо и заповядал да започнат лечението на хора, страдащи от постоянни неуспехи и други жизнени проблеми. . За целта в храма били поставени пет ковчега - един голям, и 4 малки . За да се върнат успехът и късмета, трябва да се проведе сеанс от оздравителен сън в ковчег. Пациентът ляга в голям ковчег, а духът на Ю Сяо , чрез тялото на Сун Цая, чете молитви. Очевидно, този ритуал много трудноби могло а се нарече сън, тъй като сеансът продължава само няколко минути.





Ю Сяо Сан подготвя пациент

Известно е, че след като направят няколко сеанса, животът на пациентите действително се подобрява - при някои бизнесът тръгва „нагоре”, друг се излекува от тежка болест, която нито един лекар не се е заемал да лекува...
Ако някой страда от неуспехи, просто трябва да отиде в Пинанг, и да поспи в ковчег... Много е важно, обаче, да се планира посецението, тъй като храмът работи само от 8 вечерта, до 2 през нощта...
По материали на dailychilli.com
снимките са предоставени от Picasa Уеб Албуми

Още...

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Магарета с панталони от остров Ил-дьо-Ре



В Бискайския залив , на френския остров Ре (Ил дьо Ре) може да бъдат видени магарета ... с панталони. Това наистина е така и няма място за чудене! . И съвсем не става дума за издевaтелство на местните жители над дългоухите си четириноги приятели, като ги задължават да се движат в дрехи, предназначени за хора. Само че панталонките всъщност са разработени специално за животни, и кройката е такава, че да им бъде удобно.
Тогава всеки може да си зададе въпроса, защо всъщност французите са ги облекли в панталони? Ключът на тази загадка се крие някъде назад във вековете. Много отдавна островът бил напълно заблатена местност, и както се подразбира, там гъмжало от безброй насекоми. Те се нахвърляли на животните при всеки удобен случай и за да се спасят от досадниците- мушици, доста често магаретата разкъсвали кожата на краката си чешейки се в стволовете на дърветата. Тогава, за да спестят част от мъките на своите питомци, французите въвели тази „мода”. При това мъжките магарета ходят в панталони на райета, а женските „се кипрят” с карета....

Още...

сряда, 5 октомври 2011 г.

Безтегловност на Земята?!?!...



През 2010 година в Алтай се състояла геодезическа експедиция и след като свършили работата си , учените тръгнали по обратния път. Връщането трябвало да отнеме няколко дни и при търсенето на място за лагер и нощувка, те се натъкнали на странни камъни, приличащи на намръщени лица. Решавайки малко да се отклонят от пътя си, се отправили в посока, където имало много такива камъни. Минавайки около километър, открили странно каменно струпване, приличащо на здравеняк. Малко по-нататък от него се откривала прекрасна гледка, която можело да бъде описана като каменен водопад . След като се полюбувала на това завладяващо красиво зрелище, Анжелика Ф. предложила, да и направят снимка на фона на тези камъни. Изкачвайки се до тях, тя решила да подскочи, за да бъде снимката по-интересна. Какво било учудването на всички, когато подскокът я издигнал на височина повече от два метра! Приземявайки се (малко зашенетена от станалото), тя забелязала, че стъпвайки на тези камъни, усещала необичайна лекота в движенията си.
Заинтересували се от феномена, всички участници в експедицията се изкачили на въпросните камъни и установили, че изпитват абсолютно същото както Анжелика. Ръководителят на експедицията предположил, че на това място се наблюдава някакъв гравитационен феномен, в резултат на който масата на тялото се намалява - т.е. силата на тежестта на тялото действа по-малко, отколкото на други места.
В екипировката на учените имало електронна везна. Експериментът не ги накарал да чакат. За да разберат какво става със силата нс тежестта, избрали неголям камък и го претеглили на достатъчно голямо разстояние от мястото на феномена и отчели 1264 грама. Когато пренесли везната на въпросното място, там вече се отчитли 693 грама. Повторили експеримента с различни предмети, но при всички случаи на мястото на феномена масата на телата се намалявала около два пъти. Освен това били проведени експерименти по скок на височина. Максимално достигнатата височина при скока била около 3 метра. За съжаление учените нямали необходимото оборудване, за да измерят скоростта на падане на телата от различна височина на мястото на феномена, в резултат на което би могло да се пресметне промяната на ускорението на свободното падане на мястото на това явление. Не е изключено някои древни цивилизации да са притежавали тайни за въздействие върху силата на тежестта и благодарение на тези знания са могли да изградят необичайно огромни сгради и паметници, каквито даже при съвременното ниво на техническия прогрес не би било възможно да се изградят.
Това удивително място, където теглото на телата се намалява почти 2 пъти, учените нанесли на карта, с надеждата да заинтересуват колегите-физици, занимаващи се с въпросите на гравитацията и силата на тежестта. Възможно е, изучаването на този феномен да даде тласък за принципно нов подход в различни области на науката....



Каменните лица, по пътя към мястото на феномена

Каменната скулптура, приличаща на юнак пред водопад от камъни

Скокът на Анжелика на височина повече от 2 метра, на мястото на феномена

Още...

вторник, 4 октомври 2011 г.

Корпоративни правила или нелепи шеги на шефовете?...


Какво ли само не измисля ръководството, за да повдигне корпоративния дух, работоспособността и мотивацията на своите подчинени! Само че не винаги такива „хрумки” изглеждат нормално... Интересно, какво мислят работещите във фирмите, с които се провеждат такива нелепи експерименти и дали има полза от прилагане на глупави првила?...

Най-своеобразните корпоративни правила:

Почетно място трябва да се отдели на японците, защото те обичат и умеят да работят. Но на ръководителя на фармацефтичен комплекс се сторило, че рабостоспособността им е ниска, а и задължително трябва да умеят да пеят... През всеки 3 часа работещите там са принудени да учат оперни мотиви и то не как да е, а с педагог. Според шефа ,благодарение на тези прекъсвания, в „певческия” колектив се повишава тонуса и интереса към работата.

В Тайван ръководител на фирма, занимаваща се с продажба на холандско сирене и сметана решил, че на подчинените много ще им подхождат националните холандски обувки – кломпи (дървени). Нали си предствяте, как „европеизираните” тайванци крачат в дървени обувки...

От изумителните корпоративни правила не изостават и американците. Служителите на американските компании са много загрижени за доброто си име и чест. За да избегнат двусмислените шеги груби намеци, те се обръщат един към друг със „сър” или „мадам” , и си говорят само на Ви.

Изумителни са и задължителните сутрешни петминутни прекъсвания, когато работниците разказват интересни истории и анекдоти. Ръководството смята, че това помага, да се избегне текучеството на кадрите.

Началник на местна търговска фирма в Англия научил от психолози, че разказите на работещите за своите деца, домашни животни и други неща от подобен род, много добре премахват умората и стреса. Сега работниците задължително си разказват помежду си поне една такава история дневно.

В корпоративните фирми в Сингапур са въели едно много важно, и най-вече, не прекалено абсурдно правило. Всички служители по сигнал спират работа и точно 6 минути разговарят и пият кафе. Много е интересно, как може за толкова време да се изпие едно горещо кафе, че и да се разговаря за нещо...

От тук нататък корпоративните правила стават все по-интересни и нелепи! Убедете се сами... Например да поговорим за французите. От тяхното нововъведение май доста хора не биха се отказали!... В една от френските фирми всеки ден се провежда десетминутен курс по сексуално общуване! И това ако не е стимул за работа...

В Германия пък, в мебелна фирма, три пъти седмично се провеждат учебни тренировки за действия при пожарна опасност. Това може някога и да потрябва, но все пак там се произвеждат мебели, а не взривоопасни вещества...

В това отношение не изостават и в Япония, а там даже са отишли по-далече. Всеки ден електронна корпорация за 8 минути се превръща в полигон за газова атака. Навярно това корпоративно правило завинаги е сродило служителите с противогаза и пакета за спешна медицинска помощ...

Ако трябва да се определи лидер, това би била компания за производство на женско бельо. Май ще има доста желаещи да сменят работата си, когато разберат за нововъведението... За работа се наемат само мъже, които преди началото на работното време задължително трябва да прегледат „Плейбой”, както се казва, за по-голяма мотивация при общуването с клиентките... По разбираеми причини няма да съобщим местонахождението на тази фабрика... ))

Още...

Това, което не се знае ....



* От четвъртата до осмата седмица през ембрионалното си развитие, всеки човек има опашка, която впоследствие изчезва.

*В околоплодната течност, в която се намира плода до раждането си, съдържанието на сол е същото, както в океанските води на нашата планета.
*Новородените са почти слепи. Индексът на тяхното зрение е по-малък от 20/500.


*Новороденото дете може да вижда зелен и червен цвят, но не вижда синия.


*Съгласно прогнозите на лекарите, след няколко години всяко трето дете , родено в Австралия, ще бъде заченато „ин витро” . Тази страна за сега е лидер по количеството на такъв начин на зачеване. Смята се, че благодарение на това, както и на зачестилите случаи на лечение на безплодие, в света се раждат все повече близнаци и тризнаци.


* Примерно едно от две хиляди новородени, има при раждане един покарал зъб. Удивителното е, че със зъби са се родили много световно известни хора , включително някои императори и диктатори: Юлий Цезар, Ханнибал, Наполеон, Мусолини и Хитлер.


* Както и по-голяма част от децата на млекопитаещите, човешките деца до 6-7 месечна възраст дишат само през носа.


* Но пък примерно до 6-7 месечна възраст , бебетата могат да дишат и гълтат едновременно. По-големите деца и възрастните хора не могат да правят това.

* При еднодневното дете силата на стискане на ръцете е по-голяма от тази, на едномесечното.


* Когато родителите наричат своето дете „фабрика за производство..., те не са толкова далече от истината. За 60 часа новороденото отделя такова количество отпадъци, които съответстват на собственото му тегло.

Още...

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Тайните на пророчествата на "Спящия лечител"


Американският медиум Едгар Кейси е известен като «спящят лечител ». В състояние на Транс той е могъл да съставя рецепти практически за всички болести, а освен това е предсказал много събития, в т.ч. и убийството на американския президент Кенеди, назовал е точната дата на Втората световна война , като и датата на нейния край.... Неговите пророчества и до сега се сбъдват. Кейси е роден на 18 март 1877 година и в началото не се е отличавал с ннищо. Веднъж, по време на игра на бейзбол в училищния двор, топката го улучила в тила. Веднага започнал глупаво да хихика, да прави физиономии и да размахва ръце. А в къщи взел тигана от печката с недопеченото кафе, и го хвърлил на двора. На майка си казал, че отива да сее кафе. Родителите едва успели да сложат намиращото се в състояние на нервна възбуда момче в леглото. Решили, сутринта да извикат лекар. Но едва баща му успял да го завие с одеалото, и той тихо казал:
-Веднага ми поствете на тила лапа за жялата нощ. Удариха ме с топката по главата. Ако не ми сложите лапа, сутринта напълно ще откача. Но ако ми поставите, ще оздравея.
След това дълбоко заспал.
Мaйката послушала съвета на момчето и приготвила лапа от лечебни треви и царевично брашно. Сутринта момчето се събудило съвсем здраво, но не помнело нищо , случило се с него след удара на топката по главата му.
Историята за това, как момчето само си приписло лечение, получила широк отзвук. Скоро Едгар разбрал, че може да лекува и другите. Чудодейните рецепти му идвали на сън, или по-точно в странно състояние, в което изпадал от време на време, и което сега би било наречено транс.
Славата на «спящия лечител» обиколила цяла Америка. Макар че имал уникални способности, Кейси бил малко образован човек и изкарвал прехраната си с фотография. Но в състояние на транс той е «поставял» диагнози на болести и е диктувал отвари, лекуващи стари недъзи и травми. Стенографистката просто е записвала произнесените от него фрази. Такива записки с времето са се събрали около 14 хиляди. Посочените от Кейси средства почти вигаги са помагали на хората, но от къде се е вземала тази информация, и той, самият, не е имал предства.
Така веднъж той посъветвал някой си мистър Ендрюс от Ню Йорк да пие някаква „настойка на Клара”. Само че Кейси посочил, че не знае състава на тази настойка. Пациентът търсел информация от лекари и аптекари, но всички само разтваряли ръце. Дори публикувал обява в медицински списания, но не получил отговор.. Но пък по-късно получил ново писмо от Кейси, и в него описвал компонентите, които трябвало да влизат в отварата. Ендрюс получил писмо и от парижанин, прочел неговата обява. Там се съобщавало, че „настойката на Клара” действително съществувала в природата, но вече никъде не можело да се намери, тъй като с изготвянето и се занимавал само един човек в света - неговият баща, който вече бил покойник! В псмото била изпратена и запазената рецепта. Изумително било, че написаното в рецептата и това, което написал Кейси, напълно съвпадало.

Постепенно при Едгард започнали да се стичат пациенти не само от различни крайща на Америка, а и от цял свят. Той не връщал никого , но приемайки болни, говорел с тях и за миналото и за бъдещето. Вярвал в реинкарнацията и смятал, че болестите възникват вследствие на действията на хората в предишни въпъщения.
В транс Кейси не само лекувал, но и пророкувал. Затова може би е по-точно да бъде наричан „спящият лечител и пророк” Предсказал е по—голямата част от големите стихийни бедствия за периода 1958 -1998 година. Сред тях е земетресението в Аляска през 1964 и изригванията на вулкана Етна през 1960 и 1971 година.
От обществените и политически събития пророкът предрекал паниката на фондовия пазар през 1929 година и последвалата я Голяма депресия, почти точно е назовал датата на началото и края на Втората световна война, а и датата на битката при Курската дъга. Предвидил е независимостта на Индия, създаването на държавата Израел, убийството на президента Кенеди.За Русия е предсказал краха на комунизма в края на ХХ век и приятелските отношения със САЩ.
Едгар Кейси се е занимавал с ясновидство и лечителство повече от 20 години и е починал през 1945 година. За него са писани много книги и изследвания, общият тираж на които надвишава 12 милиона екземпляра.
По материали на: fisnyak.ru

Още...

Вторият по дължина каньон , скоро ще бъде достъпен за посещения на туристи

В най-близко време в Турция ще се появи нов туристически маршрут - пътешествие в каньон Улубей. Той се намира в турската провинция Ушак и има дължина 75 километра и е вторият в света по дължина. Първото място е на североамериканския Гранд-каньон.

Губернаторът на провинция Ушак е съобщил, че вече е подготвен детайлен проект за превръщането на района в поредната туристическа Мека. Предвижда се построяване на нови хотели около каньона, както и прокарване на нови туристически маршрути. Планира се създаване на Национален парк, организиране на полети над каньона на въздушни балони и едноместни самолети.
Сега активно се търсят инвеститори, които биха могли да се заемат с осъществяване на набелязаните планове.
Кметът на област Улубей подчертава, че инвеститорите, решаващи да вложат в строителството на хотели свои средства, ще получат от властите участъци земя на преференциални цени. За строителство са определени над 20 хиляди квадратни метра земя.

Още...

събота, 1 октомври 2011 г.

Нов тип такси на лондонското летище Хитроу

Хитроу в Лондон вече е цял комплекс, а не просто летище. Там има 5 пътнически терминала и две писти. Осигурена е голяма площ за паркиране на автомобили - и за тези на служителите, и за тези на пътниците. Територията на Хитроу е огромна, а това затруднява придвижването пеш. За улеснение е разработена система ULTra, която включва известен брой таксита, които нямат нужда от водач.

Макар че системата Urban Light Transit (ULTra) още не е съвършена в технически план, мнението е, че е достатъчно надеждна. Тя работи много гладко, тъй като автомобилите не се движат по обичайните, обикновени пътища, а по път, специално предназначен за целта. Движат се по естакади , по оградени участъци от трасето, което вече съществува, а също и на участъци, специално построени за целта.


Движението на автомобилите от системата ULTra е по специален „канал” в автоматичен режим, а системата е предназначена да следи да не станат сблъсъци, а и да няма контакт между машинките и ограждението на „канала”. Спирането също не може да става по желание, а е на специални станции, също като автобусите и влаковете в метрото.

Ръководството на летище Хитроу има намерение да оборудва 18 такива станции, които ще се намират пред терминалите, при паркингите и около спирките на обществения транспорт. Това ще даде възможност за бързо придвижване по цялата територия на Хитроу.

За сега действащите станции са само 2 и съединяват терминал №5 и паркинг-зона №3. Разстоянието между тях е почти 2 км, а по маршрута се движат 21 автомобили без водачи.

Те са шестместни и има място и за багажа на пътниците. Средната им скорост е 40 км/час.Сега времето за чакане е 30 секунди, но по-нататък машинките ще минават на всеки 12 секунди.

Още...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics