ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 1 юли 2012 г.

Статуите на остров Пасха имат тяло

Може и някой от вас да е знаел, но за мен беше изненада, когато разбрах, че статуите Моаи на Великденския остров имат тела, намиращи се дълбоко под земята.

По-рано много се е спорело по въпроса, защо статуите Моаи на острова имат такива непропорционално големи глави.Оказва се , че те (статуите) са просто с големи размери, а телата им се намират под земята, и то - доста дълбоко. Има и още нещо интересно: на телата били открити древни петроглифи, които също се намирали под слоя почва. Точно заради това са се запазили, защитени от ерозията….
В момента се води интензивна работа по изучаване на тези статуи и няколко експедиции правят разкопки и внимателно изследват всичко. За сега не открито, дали статуите имат крака, но в крайна сметка една от тях е на колене.
Никой не знае, колко още удивителни открития ще бъдат направени във връзка с това място, което е едно от най-загадъчните на планетата. Остава само да се надяваме, че след някое десетилетие ще има отговори на всички въпроси, свързани с високо организираното общество на този остров, със звучното название Рапа Нуи…

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics