ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 2 юни 2010 г.

В Австралия са намерени рисунки на изчезнали птици

На плато Арнем-Ленд в Северна Австралия , са намерени скални рисунки, изобразяващи два гениорниса - огромни птици, измрели по мнение на биолозите , преди около 40 хиляди години. Според британския вестник The Times това е свидетелство или че този вид е съществувал много по-дълго, отколкото се е считало до сега, или че рисунката е направена преди повече от 40 хиляди години, което я прави едно пот най-древните изображения в историята на човечеството.

Скалната рисунка, е направена с червена охра и се намира на отдалечена скала в северните територии. Била е открита от местните аборигениоще през 2008 гдина, но археолозите са успели да я изследват едва две години по-късно. Специалистът по наскално изкуство Бен Ган (Ben Gunn) разказал, че рисунката е добре запазена, макар и „малко зацапана”.
Той отбелязан, че рисунката едва дали е била прерисувана и че, съдейки по детайлите, художникът е знаел, как изглежда птицата, а не се е ръководел от устни предания или от собственото си въображение. Палеонтологът познал в нарисуваните птици гениорниси.


Освен тях на картината се виждат и други животни, които са измрели преди от 3 до 18 хиляди години: тасманийски тигър, гигантска ехидна. Гигантско кенгуру, торбест тапир Palorchestes azael.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics