ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 6 юни 2010 г.

Гватемалската „черна дупка”... ( видео)

Вече няколоко дни геологичните служби си блъскат главите за причината на тайнствената поява в столицата на Гватемеле, пострадала от тропическата буря „Агата”, внушителна дупка, погълнала цяло здание на шивашка фабрика.

Дупката има почти идеална кръгла форма с диаметър около 20 метра и 30 метрова дълбочина. Тя се е образувала в един от районите на град Гватемала още вечерта в събота. На това място, където сега се вижда огромния кратер, дъното на който не може да бъде видяно дори и от въртолет, преди е било търиетажното здание на шивашка фабрика. Заедно с това получените данни се разминават. Местните власти съобщават, че никой не е пострадал при извънредното произшествеие, а средствата за масово осведомяване твърдят, че има един или двама изчезнали. Съобщава се съшо за смъртта на сътрудник от частната охрана. Информацията е почерпана от РИА Новости.

Загадъчният кратер е отцепен от полиция и на мястото работят геолози. Специалистите така и не могат да обяснят причината за възникването му. Трябва да се отбележи, че преди малко повече от 3 години , буквално на два километра от това място, практически се е образувала аналогична „черна дупка” в земята. Само че една от причините за това може да бъде тропическата буря „Агата”. Такива наводнения и свлачища в този район не са виждани през предходните 60 години. Стихията е разрушила пътища и мостове, реките са излезли от бреговете си и много райони са се оказали от света. Повече от 70 хиляди човека са останали без покрив. Десетки хора са изчезнали безследно. Стихията вече е отнела живота на 179 човека. Представителите на управлението на Националната агенция по извънредните ситуации е съобщил, че инженерите-геофизици възнамеряват да се спуснат вътре.

Учените са единодушни за едно, че кръглата форма на дупката предполага наличие под нея на карстова кухина. В същото време , докато геолозите си блъскат главите, много от местните жители , чийто жилища са съвсем на близо до „черната дупка” са предпочели да се изнесат в други жилища.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics