ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 12 юни 2011 г.

Летящ автомобил, който скоро ще се произвежда серийно....


Този двуместен апарат повече напомня не автомобил, а лек самолет, но е в състояние легално да се движи по магистралите за общо ползване. Крилата му автоматично се сгъват, а тягата им се преразпределя към водещите колела. Развитието на концепцията до идеята за серийно производство може да бъде наречена еволюция .



Летящият автомобил Transition, излетял за пръв път преди повече от година, е направил още няколко крачки към пазара.Добавяне на изображение Създалата този уникат американска компания Terrafugia наскоро е информирала за организация на производствени мощности в градчето Уобърн в Масачузетс, където е базирана и самата фирма. Броят на поръчките вече е достигнал 70, а на желаещите да се запишат, се предлага да внесат аванс от $10 хиляди.

Между другото, през предишното лято на шоуто по експериментална авиотехника AirVenture 2010 в Ошкош (Oshkosh), щат Висконсин, Terrafugia е представил проект и характеристики на второто поколение на своя летящ автомобил. Докато първият автомобил на фирмата радвал публиката на авиошоуто, американските инженери описвали достонствата на „подобрения” модел , който и ще се произвежда серийно. Новият модел също се казва Transition, но му е поставена добавка Proof of Concept (доказателство на концепцията). При него крилото е с оптимизиран профил и механизъм за сгъване, работещ по-плавно, окачването на колелата е независимо, а сензорния дисплей на арматурното табло е с интуитивен интерфейс.

Новият Transition прилича на стария, и заедно с изправената „муцунка” повече се брои за автомобил. Теглото на апарата е 440 кг, а натоварването – 210кг. Размерът му на земя е: дължина - 6 метра; ширина – 2,3 метра, а височината - 2 мерта. При превръщане в самолет се променя само ширината - размахът на крилете е 8 метра. Мощността на двигателя е 100 конски сили. Максималната скорост на полета е 185 километра в час. Дължината на полета е 787 км, а сължината на пистата - 518 метра. Разходът на гориво във въздуха е 18,9 литра на час, а на шосе - 6,7 литра на 100 км, при скорост 105км/ч. Обемът на резервоара е 87 литра.

Апарата е проектиран през 2006 година , като прогнозната му цена е била $148 хиляди, като е трябвало да достигне до потребителите през 2009 , но за сега това е отложено за тази (2011) година, а обявената цена е вече $194хиляди.

Американската компания нарича Transition „годен за пътищата летателен апарат”(Roadable Aircraft). Това ще рече, че има подходяща осветителна сигнализация и умерен разход на гориво.

Предполага се, че цената на това удивително превозно средство ще достигне $200-250 хиляди, но тя ще бъде уточнена по-късно. За информация: лек двуместен винтов самолет в САЩ може да се купи примерно за 110 хиляди долага, но с него не може да се пътува по автомобилните пътища.

Все пак двойното приложение на летящия автомобил и безпроблемния преход от пистата на летището до вратата на дома Ви са много привлекателни, не мислите ли ?...


Transition от първо поколение показал, че м

оже да лети За наследника му било важно, за да има успех на пазара, да бъде официално класифициран като лек споретн самолет, а и да може да играе ролята на автомобилмакар и не универсален). Колкото и да се стремели инженерите да намалят теглото му при излитане, то останало с цели 50 кр повече от допустимите 600. Направено било изключение за „трансгормиращия се самолет”, за да бъде той безопасен и като автомобил.

През 2013 година компанията има намерение да увеличи щата на работещите в производството , но това ще зависи от предполагаемия ръст на търсенето, и най-вече от реакцията на първите купувачи.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics