ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 13 юли 2011 г.

Загадките на Шайтан-Мазар...


Гробът на дявола (Шайтан-Мазар), е едно от аномалните места на нашата планета, разположено в планините Тян-Шан. Мястото е известно и с това, че се твърди, че там е катастрофирал един от непознатите летящи обекти. Това не е изследвано до край и до ден днешен остават много загадки и въпроси. Основният въпрос е, къде се е изпарило огромното НЛО, рухнало на Гроба на дявола... Неотдавна руските уфолози са провели там няколко експедиции, а предоставените от тях данни предизвикват все по-голям интерес към това мистично произшествие. На 28 август 1991 година, над полуостров Мангишлак радарите засекли гигантски апарат, появил се практически от нищото. Движел се на югоизток, над Каспийско море и не отговарял на запитванията на военните. Дължината на обекта била приблизително 600 метра, а диаметърът му - около 110 метра. Височината на полета била около 6500 метра, а скоростта – 10000 км/ч. На запитванията на операторите не бил даден никакъв отговор. Те само можели да се досещат, че това е НЛО. След няколко минути, за да се презастраховат, изпратили запитване за непланирано изстрелване на ракета до космодрума в Капустин яр, но се оказало, че такова не е имало, а пеленгаторите им също са засекли обекта и го наблюдават.
Информацията била незабавно предадена в Прикаспийската част по противовъздушна отбрана и 4 изтребителя от 2 летища се вдигнали във въздуха и се отправили към обекта. Задачата им била много ясна: да разпознаят що за обект лети над Аралското крайбрежие и да го заставят да се приземи на посочено летище. В случай на отказ трябвало да бъде свален. Всичко вървяло по план. Пилотите ясно виждали обекта, опитвали се да установят връзка, дали му заповед да се приземи, но от негова страна не последвала никаква реакция. Имал форма на огромна пура или голям аеростат и светлината не се отразявала от повърхността му. Отпред, от двете му страни имало 2 илюминатора, а опашката била изрисувана с някакви зелени иконки.... НЛО се движело изключително спокойно и уверено, без да проявява каквато и да било агресия.
Спешно бил разработен план за действие и било решено, да открият огън по доланат му част. За целта изтребителите трябвало да се приближат от двете му странии да започнат стрелба, но след като се приближили на 800 метра, се оказало, че операцията завършила без да е започнала. Щом се опитали да скъсят дистанцията, на разстояние 500 метра станало ясно, че всички радиоприбори и въоръжение незабавно се повредили. В същото време неизвестният обект направил няколко гъвкави движения и за броени минути набрал просто нереална и фантастична скорост от 30000 до 70000 км/ч.Това било зафиксирано от няколко радара на различни места. След броени минути обектът въобще изчезнал от екраните на радарите.
Само че историята не приключила.
През 1991 година плъзнали скухове, че в пролома Шайтан-Мазар, е претърпял катастрофа НЛО с огромни размери. Била сформирана група от научни сътрудници от станциите за следене на неидентифицирани летящи обекти и тръгнали да търсят мястото и обекта на аварията, но поради лошите атмосферни условия така и не могли да стигнат до набелязаното място. За да бъдат събрани останките на НЛО, на мястото бил изпратен военен въртолет, който катастрофирал по съвсем непонятни причини. Изследователската станция в Казахстан започнала подготовка за нова експедиция за мястото на аварията. Две изследователски групи били доставени близо до мястото на катастрофата и започнали своето изкачване в планината. Колкото повече се приближавали към непознатия обект, изпитавали все по-странни и по-странни усещания: у едни се появявало чувство на тревога и неописуема умора, у други - страх, депресия и слабост. Колкото по-близо стигали до НЛО, толкова приборите отчитали прекомерно статично електричество, от което косата в буквалниа смисъл им се изправяла. След това и самите измервателни прибори излезли от строя и започнали да дават неверни резултати.. На разстояние 1,5 км те не могли с помощта на донесените прибори да определят азимута и размера на НЛО. И компасите се държели доста странно. Магнитните им стрелки показвали, че НЛО-то е ориентирано от юг на север, но всъщност ориентацията била от изток на запад.
Още по-голяма дяволия ставала с магнитометрите. На разстояние от около 800 метра от обекта, те показвали, че магнитно поле на това място въобще няма. Това потвърдили и изследванията от скалните образци, взети около НЛО и които се оказали напълно размагнитизирани. Каква е причината за това , за учените си остава загадка. Някои от тях предполагат, че е резултат от отделеното огромно количество енергия от неизвестния обект. Електронните часовници започнали да показват само нули, и то още от разстояние 1,5 км от обекта. Механичните пък показвали кой каквото си иска. Останалите датчици съшо излезли от строя. Не успели да използват и кварцовия генератор, нито пък да запечатат видяното на фото или видео-лента, тъй като в крайна сметка всички ленти се оказали осветени.
Учените предполагат, че обектът е летял на много малка височина над планината, а скоростта му била умопомрачителна и долната му част се блъснала в скалата. По оставената следа може да се направи извод, че след удара обектът се е влачил по равната планинска част повече от километър. Две почти равни по големина парчета от кораба навеждат на мисълта, че най-вероятно взривът е станал в центъра му.
Вътре в НЛО-то изследователите видели многоредни конструкции и поддържаши рамки. Кой или какво е управлявало кораба, си остава загадка. Имало ли е на кораба извънземни или е управляван от компютър? Не е известно.

Относно произхода му, също се изказват най-разнообразни предположения, започвайки от това, че авария е претърпял аеростат, който е работел с ядрено гориво и завършвайки с неуспешно изстрелване на международно космическо устройство. По същото време средствата за масово осведомяване в Русия са пазели мълчание за случилото се в Тян-Шан.След 7 години изследователската група отново тръгнала на научна експедиция в планината, но там ги очаквала неприятна изненада: вдигналият толкова шум непознат летящ обект просто се бил изпарил! Единственото доказателство за неговото съществуване била само 20-метровата вдлъбнатина, образувала се от взрива. Всички измервателни прибори работели съвсем точно, въпреки сведенията от експедицията през 1991 година. Учените предположили, че на мястото на катастрофата са били военните, които не само са взели отломките от НЛО, но са унищожили дори и следите от него. Учените няколко пъти се издигали във въздуха и правели фотографски и видеоснимки на странните линии, приличащи на писти на летище.
И какво се оказва в крайна сметка? Парчетата от космическия кораб липсват, няма аномалии с измервателните прибори, а и очевидни следи от падането също няма. Нима е останало само изгарянето на дясната ръка на един от членовете на странната експедиция, проведена през 1992 година?
Самият „Гроб на дявола” винаги е бил място, ползващо се с лоша слава сред местните жители. Възможно ли е, това да не е случайно?....


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics