ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 18 август 2011 г.

Математик (с помощта на статистиката) доказва существуването на „ангели-пазители” ...


В Москва Валерий Исаков, кандидат на механо-математическите науки и ръководител на неголяма група на изследователи на аномални явления е информирал, че същедтвува статистическа аномалия, която може да бъде интерпретирана по различни начини, в това число и от гледна точка на религията.
Още през 1958 година Джеймс Стаунтон анализирал повече от 200 железопътни катастрофи за изминалите 30 години. Оказало се, че влаковете, завършили своя път с катастрофа, били запълнени на 61 % от максималния брой на възможно превозваните пътници. В същото време в нормалните (и успешни) пътувания, потегляли не по-малко от 76%. Точно тези 15% дават повод да се подозира съществуването на висши сили.

При всички катастрофи, без изключение, има хора, избягнали бедата. Така е и с Ту-134, разбил се край Петрозаводск - няколко големи програмисти от крупна местна компания трябвало да летят със злополучния рейс и да отидат в отпуск, но не полетели, защото в последния момент не могли да хваната връзка между единия и другия полет.
Руските математици се възползавали също от данните на известния американски писател – мистик Стивън Кинг, който обърнал внимание на авиокатастрофите. След една катастрофа по маршрута Денвър-Бостън(САЩ) Кинг позвънил в авиокомпанията и му съобщили, че 16 човека не са излетели със смъртоносния рейс и върнали билетите си, а трима закъснели. Обикновено (според статистиката) от пътешествие се отказват не повече от 10 човека, а закъснелите са направо рядкост.
Сам Кинг предложил почти материалистическа хипотеза. Според него понякога у хората се пробужда „система за подсъзнателна сигнализация” – тази, която била развита у нашите предци и им помагала да не попаднат в зъбите на саблезъбите тигри, а после закърняла поради липса на необходимост от съществуването и. Остатъци от тази система понякога се проявяват под формата на интуиция.
Според западната статистика, която са позвали руските учени, през последните 20 години от рейсове, завършили трагично, са се отказали 18% повече пътници, отколкото от благополучните.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics