ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 27 юни 2012 г.

Законите на живота – 3



14. Закон за развитието
Най-важните задачи в живота ни са тези, чиито решаване избягваме. Само че - така или иначе, ще се наложи да ги решим. Колкото по-дълго отлагаме, толкова по-сложни ще бъдат обстоятелствата, при които ще се наложи да вземем решение. Нашите слабости са всъщност нереализираните ни потенциални възможности.
Теун Марез

15. Законът на таксито
Ако не ние избираме закона на своя живот, може да се окажем кой-знае къде. И колкото по-дълго се движим по чужд път, толкова по-сложно ще бъде, да се върнем в своя. Животът прилича на бяг на кучешки впряг. Ако не си водач, пейзажът никога не се променя.
Луис Гризард

16. Закон на избора
Животът, който живеем е резултат от нашия осъзнат или неосъзнат избор. Ние постоянно правим избор, а и винаги имаме избор. Даже и когато нищо не избираме, също правим избор. Винаги мога да избера, но трябва да знам, че даже в случай, че нищо не избирам, точно с това правя избор.
Жан Пол Сартър

17. Закон за равновесието
Никой не обича промените. Желанието за промени винаги среща съпротива - старото ни задържа на едно място. Важното е, да намерим начин, да се откъснем от миналото - тогава вече новият живот ще бъде подчинен на закона за равновесието. Истинските изменения никога не са лесни. Човек се променя само при такива обстоятелства, които налагат да се промени!
Теун Марез

18. Закон за хармонията
За пълно щастие през цялото време все нещо не ни достига.Да се задоволим с малко е трудно, но още по-трудно е, да се задоволим с много. Може да имаме целия свят, и да загубим душата си. Често търсим хармонията навън, а не вътре и то в същото време, когато всичко, което ни е нужно за да сме щастливи, се намира вътре в нас. Да намериш себе си, да се приемеш и да се обикнеш , означава да постигнеш хармония. Главната жизнена задача на човека е да даде хармония на самия себе си, да стане това, което е потенциално. Най-важният плод на неговите усилия е собствената му личност.
Ерих Фром

19. Закон за верижната реакция
Ако не управляваме нашите мисли, то те ни управляват, и лекото безпокойство може да прерасне в натрапчива фобия. Важно е да се научим да превключваме и направляваме потока на нашите мисли. Навикът да се наслаждаваме на удоволствията отключва верижна реакция, която привлича в живота ни нови негативни събития. Създавайки си навик да действаме, а не да страдаме, ние се концентрираме на решението, а не на преживяването, прекъсвайки по този начин самата верижна реакция. Прекалено много хора мислят за защита, вместо да мислят за възможности. Изглежда, че те повече се боят от живота, отколкото от смъртта…
Бенджамин Франклин

20. Закон за енергообмена
Колкото по-високо е нивото на нашето развитие, толкова повече възможности ни се откриват, а и толкова повече можем да вземем от света и да му дадем. Важно е, обаче, да се установи справедлив обмен. Ако даваме повече, отколкото взимаме, това ще наруши нашето равновесие и ще доведе до емоционално изтощение.
* * * * *

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics