ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 11 февруари 2012 г.

Пирамида , по-голяма от египетската в Гиза, открита на остров Бали

В Индонезия, в планински район на Западна Ява , в Гарута, била открита висока пирамида. До момента хората са я смятали за обикновена планина, а местните жители са си направили по склоновете й градини.. На факта, че тази „планина“ има извънредно правилна форма, неотдавна обърнали внимание немски учени.



Когато правели геодезични разработки и измервали съпротивлението на геологичните слоеве, изследователите на планината открили, че структурата й едва дали е природно образувание. Въглеродният анализ на горния, плодороден слой на почвата, показал възраст 6000 години преди н. е, а долният, твърд слой бил датиран на 7500 години преди Христа.
Преди тестуването била направена серия от разкопки и били намерени някакви надписи на камъните на пирамидата, погребана под слоевете почва. Специалистите твърдят, че размерите на пирамида на остров Бали са по-големи от тези на Голямата пирамида в Гиза.



Професор Бонатз от из Deutsche Orient-Gesellscaaft(Немско източно общество) смята, че тя е висока 200 метра и е построена преди 10 хиляди години.
През този месец (февруари 2012 година) на остров Бали ще бъде проведене международна конференция . На нея учените ще обсъдят начините за ускорените разкопки на новата „най-голяма“ пирамида…..

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics