ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Има ли място хипотезата за „кухата“ Земя?...

От векове съществува идеята за „кухата“ Земя. Тази, на пръв поглед странна хипотеза, не може да бъде възприета от зомбираните от ортодоксалната „наука“ наши мозъци, и тя ни се струва абсолютно нереална. По въпроса има изключително много вариации: по различен начин е описана дебелината на земната кора и количеството на вътрешните и слоеве, а редица автори са населили вътрешността и с кого ли не – от древна раса, през извънземни и криещи се от правосъдието немски военнопрестъпници, до всякакви безтелесни същества. В центъра на кухата земя даже поставили свое слънце….
В интерес на истината, не всички митове са възникнали на празно място, или както гласи народната мъдрост, „дим без огън няма“ В тази теория сериозно вярвали не в далечни времена, а съвсем скоро, и то в една развита за времето си в научен план страна - фашистка Германия. Хитлер вярвал, че под земята има жизнено пространство. Съществуващата версия казвала, че входът във вътрешността и се намирал в Грузия, което обяснява неистовия стремеж за завладяване на Кавказ. Идеята на Фюрера била не само да завладее нефта, а и да попадне в тайните кавказки подземия. Може да се каже, че върхушката на Третия Райх не се е скъпяла за средства за езотерични изследвания( голяма част може да приемем просто като заблуди), но едно е истина: каквото и да изследвали, целта била да се извлече полза. Всъщност, те не са се занимавали с теории, които нямали никакви основания. Освен това фолклор за пътешествия към центъра на Земята с среща у всички народи:пътешествието на Орфей в подземното царство, слизането на Аладин в земните глъбини, там се е намирал Хадес на Гърците, християнския ад, Агарти (според будистките вярвания, където обитават духовните учители и чиято столица е Шамбала). Учените не изоставали от мистиците. Според една теория на Леонард Ойлер планетата ни е куха и вътре се намира още едно слънце, което осветява вътрешната повърхност“ Земята имала една обвивка и имала входове на полюсите, а ядрото било отделено от обвивката на голямо разстояние..
Англичанинът Едмънд Халей (кралски астроном и първооткривател на Халеевата комета) смятал, че вътре в нашата планета се намират още 3 планети. Тъй като бил първокласен математик, смятал, че своята теория е изградил върху точни изследвания. Съществуващите разнообразни възгледи са сходни в едно: всички допускат, че Земята може и да е куха. Колкото и абсурдно да звучи тази идея, след като се разгледат някои научни факти, които са широко известни в момента, май ще се наложи да се каже, че Земята не може да не бъде куха...
Малко доказателства…
- Земята се върти около своята ос, което придава някакво центробежно ускорение на земната материя. Затова, всъщност, полюсите се оказват сплеснати. Сега центробежното ускорение незначително компенсира силата на привличане, но не винаги е било така. Въртенето и се забавя примерно с 0,015 секунди за 100 години. Това значи, че по-рано Земята се е въртяла по-бързо, а центробежната сила могла да се компенсира от силата на привличане.
- При образуване на голям обем от малки частици , той трябва да получи хаотично въртене по всички оси, и само от време на време да се стабилизира за сметка на полевите връзки с околните обекти във Вселената. При въртене на Земята по всички оси, центробежно ускорение ще изпитват всички точки.
- За милиарди години съществуване Земята непрекъснато е изстивала, намалявайки от това своя обем. Освобождаващо пространство е могло да се образува не само за сметка на външния слой, но и за сметка на вътрешността на Земята.
- Температурата на ядрото на планетата , според съвременните оценки, е между 5000 и 7000°С. Желязото кипи при температура 2800 градуса. Това означава, че във вътрешността трябва да се образуват балони от кипящия метал.
- За сметка на центробежната сила и силите на адхезия, а при големия балон и сили на гравитация, той може да се стабилизира като обем и за сметка на налягането на газообразния метал, а също и поради намаляване на обема на Земята(заради нейното изстиване), с течение на времето този балон ще увеличава обема си. Учените определят съществуването на Земята на 4,54 милиарда години, този вътрешен обем е могъл силно да нарасне.
- При висока температура и налягане веществата могат да променят своята структура, образувайки нови материали, които имат друга кристална решетка, кардинално променяща свойствата на веществата. Такива вещества могат да служат като черупка на празнотата и кухините в Земята могат да бъдат подобни на мехурчета в порест каучук.
- Според изчисленията на учените, масата на обема на ядрото на Земята е с 10% по-малка, отколкото би трябвало да бъде за такъв обем, съдържащ желязно-никелова сплав. Смята се, че това може да се получи за сметка на по-леки химични елементи, но пък те би трябвало отдавна да са изплували към повърхността на Земята. Намирайки се в ядрото на Земята, тези леки елементи могат да се групират, образувайки големи кухини.
Изследванията и търсенията продължават, и неминуемо ще дойде момента, в който въпросът ще бъде изяснен. До тогава, ще се наложи да изчакаме….




Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics