ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 20 януари 2012 г.

Хитлер е надживял Сталин с девет години ….



снимка от държавния архив на ФБР — 16.01.2012

Адолф Хитлер се е спасил в края на Втората световна война, и даже с девет години е надживял Сталин. Това мнение поддържат британски историци.


Според версията на изследователите Джерард Уилямс и и Саймън Дънстън, на 27 април 1945 година, когато съветските войски щурмували отвсякъде Берлин, Хитлер и неговата приятелка Ева Браун избягали от Райсканцеларията по таен тунел. Мястото на Хитлер било заето от от негов двойник, а ролята на негова любовница изиграла малко известна актриса. Именно те свършили със самоубийство в бункера на 30 април.
Самият Хитлер, заедно с Ева Браун, били прехвърлени в датския град Тондер, от там – в база на Луфтвафе в предградие на град Любек Травемюнде - така твърдят изследователите, издали неотдавна книгата „Сивият вълк: багството на Адолф Хитлер“.



След това от борда на JU52 били прехвърлени в испанския град Реус, разположен на юг от Барселона. Диктаторът на Испания, генерал Франко, предоставил на фюрера самолет с опознавателни знаци на своята страна. С него Хитлер бил закаран на Канарите , а на следващия ден, заедно с Ева Браун , се качили на борда на подводница, с която се добрали до далечна Аржентина, властите на която отдавна симпатизирали на нацистите.
Планът за бягство на Фюрера, както твърдят Британските историци, още през 1943 година бил подготвен от „главата“ на нацистката партия и близък съратник на Хитлер – Мартин Борман. Предлагало се даже в Южна Америка да бъде създаден Четвърти райх, който да би станел приемник на Нацистка Германия.
Сам Борман, когото така и не намерили, също се възползвал от този план Според версията на изследователите, той избягал от бункера в Берлин на 1 май 1945 година. След седмица и половина попаднал при съюзниците, които го завели в швейцарския Базел, а след това - в Англия. Изглежда му е била направена пластична операция и променили походката и гласа му. През 1956 година бил изпратен в Аржентина, а по-късно - в Парагвай, където се криели множество военнопрестъпници. Там и умира след 3 години.
Освен това, според версията на Уилямс и Дънстън в бягството на фюрера и неговата приятелка са били замесени и специалните служби, които искали да получат достъп до немските тайни. Освен това, нацистките лидери са заплатили добре на американците за своето спасение.
Що се отнася до фюрера и неговата приятелка, те се укрили в градчето Мар-дел-Плата. При това през 1963 година Ева Браун се разделила с Хитлери се прехвърлила в град Неукен, на запад в страната. Самият Хитлер живял в Мар-дел-Плата до самата си смърт през 1962 година. Към края на живота си страдал от старческо слабоумие, макар че, както и преди, вярвал в победата на нацистите.
Според авторите на книгата „Сивия вълк“, на Хитлер и Ева Браун се родили две дъщери (едната е родена през 1941 година). Отначало децата живеели заедно с родителите си, но когато майка им напуснала Хитлер, заминали с нея. След смъртта и напуснали Неукен , но останали в Южна Америка, където живеят и до сега.
За своята версия изследователите се опират на свидетелствата на люфтваве - летеца Питър Баумгарта, на японски високопоставен дипломат, служещ в Берлин, както и на телохранители лекари и готвачи, които работели при фюрера, а след това се оказали в Аржентина. Британците също се срещнали със 78 годишен аржентинец, който през 1953 и 1956 година общувал с вожда на Третия райх в хотел в центъра на Буенос-Айрес.
По думите на английските изследователи, доказателство за тяхната версия се явява факта, че след направеното тестуване от молекулярни биолози в САЩ на парче от черепа на Хитлер, запазено от руските тайни служби, се оказало , че този череп принадлежал на жена, по-млада от 40 години, а не на Хитлер, който през 1945 бил на 56. Не можело да е и на Ева Браун, тъй като новоизпечената съпруга на фюрера сложила край на живота си, взимайки калиев цианид.
Впрочем, много колеги на Уилямс и Дънстин не вярват на тяхната теория, наричайки я едва ли не „боклук“. Въпреки това самите изследователи са уверени, че версията им е абсолютно вярна.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics