ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 10 март 2012 г.

„Небесно село“ , конструирано от японски архитект

Стихийното бедствие, което връхлетя Япония преди една година - на 11 март 2011е земетресението в Тохоку. Върху североизточната част на Япония е бил най-мощният удар. (Тохоку на японски език означава „североизток“ и регионът заема североизточната част на остров Хоншу, най-големият японски остров). За да бъде защитен региона от бъдещи цунами, токийският архитект Киитиро Сако е разработил проект „небесно село“, който има шанс за реализация.



Tohoku Sky Village от студио SAKO Architects – опростено казано са издигнати над общото ниво на височина 10-20 метра участъци от сушата, застроени с жилища и с цялата необходима за живот инфраструктура.Всъщност, това са обитаеми острови на земята, които в нормална обстановка действат като обикновени селища, а в случай на бедствие стават убежище за всички околни жители.



В самия център на всяко „небесно село“ е планирано да се постави главна административна сграда, в която ще се намира община, училище, център за отдих и така нататък.
Небесното село Тохоку не е просто полет на фантазията. Щом кметът на град Натори е включил създаване на един такъв остров в плана за реконструкция, има вероятност и другите общини да последват неговия пример. На тази тема се е разгърнала оживена дискусия.



Вътрешността на издигнатото пространство има 3 нива, като на всяко от тях , зад дебелите по половин метър стени, може да се постави всичко, което е нужно - от складове и гаражи, до магазини и ресторанти….



Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics