ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 25 март 2012 г.

Кафето - страж на паметта

Учените са намерили още едно потвърждение за полезността на кафето. Съгласно неотдавнашно изследване на специалисти от ню-йоркския Медицински център Маунт – Синай(САЩ), кафето, в частност безкофеиновото, защитава нервната система от разстройства при пациенти с диабет от втори тип.



Сред последствията от упоменатата неприятна диагноза са болестта на Алцхаймер и останалите видове деменции. В действителност, това заболяване води до снижаване на чувствителността на тъканите към инсулина, той просто „не обръща внимание“ на глюкозата в кръвта и не я поглъща, като с това причинява сериозни щети на мозъка.
В рамките на изследването мишки били поени с декофеизираната напитка , а след няколко месеца организмът им по изкуствен начин бил поставян под ударите на диабет от втори тип. Мишките, приемали кафе, се оказали печеливши, в сравнение с тези от контролната група(не приемали кафе). Мозъкът на първите много по-лесно се справял с обичайните си задачи.
Всъщност, работата не е в кофеина, а в други полезни вещества, съдържащи се в тази напитка. Изхождайки от тези резултати, учените съветват, да не лишаваме организма си от кафе - независимо дали е обикновено или безкофеиново, а да радваме себе си с ежедневна порция.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics