ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 30 март 2010 г.

Съществува ли подземна цивилизация? -ІІІ

Възможно ли е някакъв вид цивилизация да е могла да преживее „края на света”?

Да предположим, че преди милиони години съществувала високотехнологична цивилизация, в периода на която станал сблъсък с метеорит или друг глобален катаклизъм или изменеие на климата на планетата, какво тогава би направила цивилизацията?
Вероятно би се опитала да оцелее и ако повърхността на планетата не е подходяща за живот, а нивото на развитие на технологиите не позволява преместване на друга планета, би и останало само „подземното убежище”.

Тогава въпросът е, какво е станало с цивилизацията и защо след промяната на климата подземните жители не са излезли отново на повърхността? Може би просто не са могли, поради дългото (или постоянно ) пребиваване при друг климат и друга гравитация. Трябва да се знае, че под земята гравитационното налягане съществено се различава от това, което е обичайно за нас. Под земята не съществува слънчево озветление, а в технологичното липсва пълния спектър и дългото пребиваване на „технологична” светлина може да доведе до отвикване от слънчевата.

При отчитане на факта, че всичко това е било в продължение на хилядолетия, може да се предположи , че подземната цивилизация е могла силно да еволюира. Възможно е даже да се е изработило неприемане на някои аспекти на климата, например слънчевата светлина, която е възможно просто да ги изгаря. Друг аспект на преживяване е адаптация към храната, тъй като да се организира „вегетарианско” хранене в условията на подземния свят не е много лесно и по-скоро зависи от нивото на цивилизацията и е твърде възможно да са преминали само на животинска храна.
Някои от изброените параметри несъмнено са повлияли и на културата и манталитета и може някои чудовища да са просто жители на подземния свят?...

Допълнителна информация:
http://lamqta.com/dragons-life/36--life/1628-prishalcite-veche-otdavna-jiveqt-na-zemqta-no-se-kriqt-v-dalbinite-na-okeanite

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics