ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 21 март 2010 г.

В Исландия изригва вулкан

Близо до най-големия глетчер в южната част на Исландия започва мощно изригване на вулкан. Няколко души бяха евакуирани в региона, и бе обявено извънредно положение: потоците от магма могат да разтопят ледника и да предизвикват наводнения.

Исландските власти са евакуирали няколко стотин души, след като близо до големия ледник в южната част на страната, е започнало мощно изригване на вулкан. Той е разположен под петия по големина ледник в Исландия - Eyafyyallayokull, чиято площ е 160 квадратни километра и гърлото му е скрито под шапката на леда.

За момента не се знае какви са щетите от изригването и там патрулира с въртолет специално изпратен екип . Този вулкан е изругвал за поседен път преди 200 години - през двадесетте години на XIX век.
Според съобщение от Би-би-си, над един от съседните градове вече е започнала да се спуска шапка от вулканична пепел и хората са обезпокоени от възможните последици. Изригването се е отразило зле и на междунаросните полети:три самолета, идващи от различни места в САЩ се е наложило да се върнат.
По мнение на местна жителка, да се гледа изрирването е малко страшно, но много впечатляващо.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics