ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 28 април 2010 г.

Косматите деца на Китай

Гърба, шията и раменете на това китайско дете са покрити изцяло с плътен кадифен мъх. В родината му го наричат „момчето-молец” . Сега специалистите се чудят по какъв начин може да му се помогне...


Когато се родил, на врата имал голяма бенка. Скоро тя започнала да расте и сега е обхванала почти половината тяло на детето. Родителите с притеснение започнали да обикалят всички известни лекари, с надеждата, че ще намерят някакъв лек, но до момета нито гуру по източна медицина, нито най- добрите лекари на Запад са успели да помогнат този мъх поне да намалее. Медиците само загрижено казват, че ако това заболяване не се лекува, след време ще обхване цялото тяло на детето.
Според лекарите от Пекин, единствената надежда за момченцето е трансплантацията на кожа. Само че операцията е много сложна и те не се заемат да премахнат такъв голям участък кожа, поради опасността от кръвоизлив.


В подобна ситуация се намира и китайката Ли Ксиаоюан, която е на 6 години.... Децата на нейната възраст я дразнят, викайки и „котка” и отказват да играят с нея. Родителите са много притеснени и със съжаление казват , че правят, каквото могат, за да я подкрепят.
И при момиченцето всичко е започнало с неголяма бенка на гърба.... След това косъмчетата се разрастнали по цялото тяло, като стигнали до лактите.... И в този случай лекарите са безсилни. Казват, че ако космите са по- малко, би могло да бъдат изгорени с лазер... Но да премахнат такова голамо покритие от тялото на Ли не се наемат, поради опасност от усложнения...

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics