ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 22 април 2010 г.

YouTube – на 5 години!

Най- големият в света видеохостинг YouTube , навършва 5 години. В компания Google, притежаваща сайта казват, че през 2005 година разбирането за видео в мрежата било доста необичайно а сега без онлайн видео е сложно да си представим пълноцене интернет.
Съгласно последните данни сега YouTub за деннонощие изпраща на потребителите от целия свят повече от един милиард видеозаписи , а общата продължителност на поместените видеоматериали превишава 1700 години.

Проектът YouTube е бил основан от трима бивши работници на Paypal в Сан-Бруно, Калифорния. Те използвали технологията Flash Video (flv), позволяваща да се получи добро качество на записите при неголям обем на предаваемите данни. Проектът станал добро средство за развлечение и, сформирайки свое общество (според данни на статистическата компания Alexa), изпреварил по популярност социалната мрежа MySpace.

През ноември 2006 година била завършена покупката на YouTube от компанията Google за 1,65 милиарда долара. Преди покупката на YouTube , Google имали услуга с подобна насоченост - Google Video. Представителите на Google не възнамерявали да го закриват, а да го използват като място за търсене по всички видеохостингови сайтове. Сега търсенетео на Google Video включва и YouTube.

Първият видеоклип на YouTube става 18-секунден видеоклип на любителски снимки на Джавед Карим в зоопарка на Сан-Диего, който се е появил на 23 април 2005 година.
От 14 ноември 2007 година YouTube пуска и руска версия на портала.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics