ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 21 април 2010 г.

Астероидната програма на САЩ

Президентът на САЩ Барак Обама поставил задача пред НАСА, да разработи и осъществи така наречената астероидна програма. „Ние трябва не само да продължим да се движим по направения път – казал президента, обръщайки се към специалистите – ние искаме да осъществим скок в бъдещето”. Това той е заявил, представяйки новата космическа програма на САЩ , по време на посещението си в космическия център Кенеди, на нос Канаверал.
Според Обама целта е да се осъществи огромен прорив и кардинално да се измени стратегията на НАСА. Целта е, към 30-те години да може да се реализират двупосочни пътувания до Марс. По неговите думи не по-късно от 2015 година американските специалисти могат да завършат проекта за създаване на нова тежка ракета-носител, след което да пристъпят към изграждането и. Стремежът е след това да бъде създаден космически кораб за осъществяване на мисия в далечното космическо пространство.
Правителството има намерение през следващите няколко години съществено да увеличи финансирането на нови изследвания на космоса.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics