ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 9 април 2012 г.

Най-големите загадки на ХХ век – I част

1900 година


На британския остров Фланнан съвсем безследно изчезнал целият набор от пазители на фар Ейлин Мур (Eileen Moore lighthouse)

1902 година


През нощта на 30 декември в Париж часовниците спрели! Практически в целия град стрелките замрели на 1 часа и пет минути. Причината за тяхното спиране и до сега не е изяснена.

1908 година


Това е годината на известния взрив на река Подкаменная Тунгуска. Мощността му достигнала 40-50 мегатона , дърветата на площ 2100 квадратни километра били повалени, стъклата на къщите в радиус 200 км били изпочупени, а звукът бил чут на 800 км от епицентъра. Пет часа след взрива продължавала магнитна буря. Всъщност, и до днес не се знае, каква е истинската причина за взрива, само се говори за Тунгуския метеорит.

1911 година


На 14 юли изчезнала развлекателна влакова композиция - локомотив и 3 вагона. Влакът влязъл в тунел след излизане от гара Рим , и повече не се появил…

1911 година


На 31 януари в Струмица се родило момиченце, което на 12 години получило ясновидски дар и същевременно загубило зрението си. Това момиченце било наречено Ванга.


1913 година



През 1890 година от Нова Зеландия отплавал кораба „Малборо“ и бил намерен през 1913 година до Огнена Земя, с останките на 20 човека на борда. През цялото време корабът не е спирал в нито едно пристанище

1916 година


По време на лятното топене на ледниците в планината Арарат, летецът от императорските военно-въздушни сили, лейтенант Росковитски, заедно със своя втори пилот, открили на склона в планината нещо, което наподобявало части от Ноевия ковчег.

1920 година


Али Изенбек, полковник от Доброволческата армия открил в някакво имение дъсчици с надписи, които по-късно били наречени „Велесова книга“ . Автентичността на тази колекция от текстове(VII века до н. е - IX века от н. е), се поставя от учените под съмнение..

1922 година


Зафиксирана е появата на голямо животно с дълга змийска шия, на река Пейнт (САЩ).

1924 година


Антропологът Philip V. Tobias открил недалече от село Таунг (Южна Африка) детски череп, чиято възраст била 2,5 милиона години. Освен това съществувало мнение за извънземния произход на останките..
(Следва)

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics