ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 19 август 2011 г.

Нов остров в Тихия океан, малко по-малък от Австралия


Плувайки на своята траулерна шхуна в Тихия океан, капитан Аштра Джритар, въпреки показанията на приборите, открил неизвестен до тогава остров. Решавайки, че това е някакво ново земно образувание, възникнало в резултат на подводни течения, капитанът решил да обплува острова и да го нанесе на картата. Учудването му било огромно, защото се оказало, че са му нужни цели три денонощия, за да свърши това. Размерът на острова се оказал сравним с размера на Гренландия. След това капитанът решил, да направи десант на новопоявилият се остров. За целта била използвана лодка. Първичният оглед на брега показал, че това е обикновен остров, по нищо не различаващ се от останалите острови, но изследванията във вътрешността се оказали доста интересни: били открити руини на селища. Десанта успели за заснемат на лента, а и не били намерени никакви следи за дълъг престой на острова под вода.
Тъй като островът се появил в неутрални води, а капитанът бил гражданин на САЩ, той предал информация за това събитие на Граничната служба за брегова охрана на САЩ, а на мястото на събитието били изпратени техни кораби. Само че при пристигането на мястото островът просто изчезнал. Десантчиците успели да се върнат на шхуната, но след това островът бил обгърнат от гъста мъгла, а когато тя се разсеяла, островът просто не съществувал, а на мястото му се виждала само водна повърхност.
Най-интересното в тази история е, че този остров за известно време се появил в спътниковите карти на Google, но много бързо изчезнал и от там. Възможно е Спецслужбите да са премахнали цялата информация, свързана с това събитие, а е възможно да е изчезнал така, както е изчезнал от лицето на Земята. Трябва да се отбележи, че отиването на този остров доста се отразило на боцмана на плавателния съд(той и двама матроси били десантчици). Той имал хроничен бронхит и астма, проявяваща се на сушата.. След посещението на тайнствения остров, всички симптоми на тези заболявания напълно изчезнали и никога повече не се наблюдавал рецидив. Що се отнася до двамата матроси, които също били на острова, нищо не се знае.
Възможно е този тайнствен остров да е наследство от загубената Атлантида, или може би такива ситуации многократно възникват в океана, но сега за пръв път това е било документирано....


Пустинните места на острова

Загадъчните статуи на острова

Изглед на острова от шхуната

Загадъчните останки от сгради на острова
А кой знае?....

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics