ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 7 май 2010 г.

Тайната на араратската аномалия ( продължение)


Свидетели
Сред местните жители отдавна са разпространени легенди за огромния стар плавателен съд на върха на планината. Писателят Чарлз Берлиц , в своята книга „Загубеният кораб на Ной”, привежда свидетелството на арменеца Георги Хагопян.
Той разказал, че през 1905 година , когато бил осемгодишно момченце, се качил в планината Арарат с дядо си. Намерил ковчега и бил вътре. На горната палуба видели надстройка с множество прозорци. Корпусът на кочега бил огромен и твърд като камък.
През 1939 година, в американското списание „Ню Еден”, се появило интервю с бившия летец от царската армия , лейтенант Росковицки, който сякаш е открил ковчега през 1916 година, по време на разузнавателен полет. Доложил на царя. Николай ІІ организирал експедиция от 150 човека и за 2 седмици стигнали до ковчега. По думите на Росковицки, корабът приличал на гигантски щлеп и на товарен вагон едновременно.


Вътре имало множество стаи - големи и малки. При това малките били затегнати с металическа решетка.
Спътникови снимки


Но първото, малко или много значимо свидетелство за съцествуването на неизвестния обект на върха на планината се считат снимките, направени от американски летец през 1944 година. Няколкото години по-късно покритото със сняг нещо, напомнящо кораб, било разгледано от турските им колеги. След това аномалията снимка още 2 пъти : през 1973 година това направил американски шпионски спътник Keyhole-9, а през 1976 година - друг разузнавателен спътник Keyhole-11.
Работниците от ЦРУ , занимаващи се с обработка на спътникови снимки през седемдесетте години, се затруднили с интерпретацията на получените данни. Служите, работещ по това време в ЦРУ разказва, че картината била много неочакване. Нещата се усложняват от факта, че материалите , събрани от Keyhole-9 и Keyhole-11, и до сега са секретни.
През 1999 и 2000 година снимките получил апарата IKONOS, принадлежащ на компанията Space Imaging. Само че и там не могли да разкрият тайната на аномалията. Сега съществуват три версии , обясняващи произхода на му: това е или ледник, или геологическо образование, или ... остатъци от Ноевия ковчег. Възможно е, пуснатия преди по-малко от година спътник QuickBird, ще помогне да се разреши този въпрос. За сега, за съжаление, на снимките от този район се виждат само облаци...


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics