ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 14 май 2010 г.

Чудовищата мигрират по съседните водоеми?

Загадките на бездънните езера

И така, ако езерата от определен район могат да бъдат свързани помежду си с карстови тунели, то защо да не предположим, че може да съществува и по- глобална подземна мрежа, съединяваща редица водоеми на планетата? Такова предположение вече се изказва от редица изследователи .
Да вземем например известното езеро Бросно в Тверска област. То се е прославило с гущероподобното чудовище, за което се твърди, че го обитава. Видимо по аналогия с Неси, вече е наречено Броси. То вече е имало честта, да бъде споменато в Американската енциклопедия на чудовищата. Предполага се, че доисторическото чудовища се крие в подводните карстови пещери, и понякога излиза от тях, плашейки случайните очевидци със своята поява.



В интерес на истината, представителите на експедицията за иазследване на езерото са стигнали до извода, че няма никакво чудовище , а наблюдаваните странности са свързани с натрупващия се на дъното на водоема сероводород.

Всъщност , времето ще покаже, дали в този водоем има чудовище, или няма. Интерес представлява появилата се в последно време информация, че в района на това езеро е проследена подземна река, свързана с Балтийско море.... По такъв начин излиза, че езерото от Тверска област наистина може да бъде свързано със Световния океан! А тверска област е в съседство с Московска, където в езерата Бездънно и Кръгло са били изхвърляни парчета от морски съдове. .. Може би все пак не става дума за фантазии на местните жители? Мало трудно е човек да си представи, как на това място, толкова отдалечено от морето, ще може да се измисли нещо подобно! Да се разказва за русалки, за водни духове или чудовища – да, но да се разказва за отломки на плавателни съдове....

И така: напълно може да се допусне съществуването на някакава подземна мрежа от запълнени с вода кухини, които може да свързават редица водоеми от нашата планета със световния океан. Вероятно се е образувала много отдавна, преди милиони години, ако не и повече. По време на катаклизмите, погубващи динозаврите, в тази подземна водна мрежа е възможно да са се укрили единични екземпляри от доисторическите гущери, които са имали воден начин на живот.
При този подземен водопоток те спокойно биха могли да мигрират от един водоем в друг. Тази хипотеза може да прилича на фантастика, но понякога най- невероятните предположения стават „ключ” за разгадавне на някои тайни на нашата планета.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics