ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 6 март 2012 г.

Бамбуков екоавтомобил

Темата за опазване на околната среда продължава да бъде актуална, и е напълно естествено, че иновационната индустрия се старае да се придържа към политика на максимално използване на природни материали. Вече има идея за екосела в Хаити и екокули в Тайван. Сега вече е дошъл ред и на автомобилите…


За разработващите се оказало недостатъчно транспортните средства да се движат с екологично чисто гориво, а стремежът бил, и самите материали за частите на автомобилите да са природни. Идета е дошла от дизайнерите Кенет Кобонлю и Алберт Биркнер. Тяхното мнение е, че корпусът на автомобила сам по себе си не замърсява околната среда, но е сложно да бъде претопен, а и самият процес на неговото изготвяне оказва отрицателно въздействие върху околната среда.



Дизайнерите са готови отпечатване на лепенки, а и други видове реклами, само и само да разпространят своята идея, която, в интерес на истината, е разумна и заслужава внимание. Те са взели модел на Phoenix за да покажат, как може да изглежда корпуса на автомобила, ако е изработен от бамбук и ратан.



Такава дървесина е надеждна и може да се използва няколко години, след което може лесно да бъде заменена с нова. Решението да се използва бамбук , защото точно той се оказва един от най-лесно възстановяемите материали в природата. Освен това, увреждането на околната среда е минимално.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics