ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 23 август 2010 г.

Черепът на Хитлер от московския архив, се оказал женски

Известната част от череп с дупка от куршум, пазена в Московския държавен архив като главно доказателство за самоубийството на Хитлер, в действителност не е принадлежала на нацисткия лидер.


Както показал анализът на ДНК, фрагмента от черепа принадлежал на жена, по-млада от 40 години, а съвсем не на мъж на 56 (толкова би трябвало да са годините на фюрера при смъртта му). Археологът и специалист по изследване на кости Ник Белантони взел образец ДНК, който след това бил тестуван в лабораторията на Университета в Канектикът. По думите му, пазения в Държавния архив на Руската федерация фрагмент, не е принадлежал на Хитлер, нито на неговата любовница Ева Браун.
Сензационното откритие отново поставя под въпрос общоприетата версия за смъртта на Хитлер. Счита се, че на 30 април 1945 година, когато руските войски са завземали Берлин, фюрерът и Ева Браун са взели отрова, след което Хитлер се е застрелял. По думите на очевидци труповете завили в одеала и ги изнески от бункера в градината. Там ги сложили в дупка, направена от бомба, залели ги с бензин и ги изгорили.
Тази версия е описана в много биографии на нацисткия лидер. Само че някои биографи смятат, че Хитлер едва ли се е застрелял, а биографията приемат като поразкрасена.
През май 1945 година съветското контраразузнаване СМЕРШ е намерило в Берлин останки, предполагаемо принадлежащи на Хитлер. Криминалистите са ги изучавали при закрити врати - няма запазени нити фотографии, нито кинолента, които да са ги запечатили. Пленения помощник на зъболекара на фюрера го е познал по запазилите се зъби. Само че тогава не са успели да намерят парчето от черепа, като са предположили, че то е отхвръкнало по време на изстрела.
Фрагментът с дупка от куршум , пазен в москва, изкопали от до бункера едва през 1946 година, по време на следващата специална експедиция. Дълго време е бил смятан за единственото надеждно доказателство за това, че Хитлер се е застрелял в главата. Само че ако се вярва на ДНК –анализа, това доказателство нищо не струва. Как именно е умрял и дали е изобщо е умрял, си остава загадка.
Останките на Хитлер, намерени по време на първата експедиция, били заопани в Магдебург и там се пазили до 1970 година. Тогава сътрудниците на КГБ отново ги изкопали, изгорили ги и тайно хвърлили пепелта в Елба. В архивите останали само челюстта, парчето от череп и част от дивана, залят с кръв, на който се смята че е свършил със себе си главатарят на нацистите. Бункерът бил разрушен през 1947 година.
През 1945 година Ева Браун била на 33 и формално подхожда, за да бъде „жената под 40”, от която да е намереното парче от череп. Само че няма никакви данни тя да се е застреляла. Общоприетото мнение е, че я е умъртвила отровата. Американският изследовател смята, че „..това може да бъде от който и да е”, тъй като до бункера са избити твърде много хора...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics