ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 4 юли 2011 г.

Оказва се, че пенисът може да издава призивни звуци



Открито е най- шумното съшество на Земята. В тегловата си категория, разбира се... Това е водната дървеница Micronecta scholtzi. Този вид дървеници са с размер всичко на всичко два милиметра, а издават звуци, чието ниво достига 99,2 децибела. Това е много силно – като носещ се направо по перона влак. По-удивително от самите звуци е начина, по който ги постига. Самецът „скърца”, или, изразявайки се ентомологично, използва пениса си, когото бързо-бързо го трие в коремчето си, подобно на цигулков лък. Създадените по такъв начин мелодии примамват, както може да се досетите, самките. И колкото по-силно „звучи” жадуващия любов, толкова по-охотно самката ще го допусне до себе си. И толкова по-бързо.... Още повече - ще бъде чут, на фона на по-тихите си конкуренти.



Милиметровият мъжки представител на този вид дървеници издава най-силните звуци в своята тегловна категория. И то - с какво?....
Като рекордьор водните дървеници са били записани от френските и шотландски изследователи, изучаващи биоразнообразието на европейските реки. Те били изумени от способностите на дървениците, които „пеели” дълбоко под водата, но това се чувало много добре и на повърхността. Учените даже помислили, че звуците идват от някое голямо животно... и съвсем не очаквали това от двумилиметровите дребосъци.
- Сините китове и слоновете , разбира се, тръбят доста по- силно - казва един от учените – 188 и 117 децибела. Но те са огромни. В своята категория дървениците са направо оглушителни!
Музикалните пениси на мъжките водни дървеници вече са заинтересували акустиците. Те(пенисите) не са по-дебели от човешки косъм, а ефективността, в смисъл извличане на звук, е потресаваща... И без каквито и да било усилия. На практика - интимно чудо на природата... Всъщност тайната на устройството, с помощтта на което дървениците извличат звуци, би било приложимо в производството на компактни сонори.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics