ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 19 май 2012 г.

Кондом – мода

или интересно хрумване за модно и стилно младежко облекло…

Кой може да си представи, колко презервативи се изхвърлят ежедневно след употребата им по предназначение? Оказва се, че с тях може да бъдат облечени всички страдащи и нуждаещи се. Такова е мнението на бразилската дизайнерка Адриана Бертини, която използва кондомите за създаване на прекрасни рокли! За да се сътвори такава красота, са нужни няколко хиляди броя….
Тридесет и пет годишната бразилска дизайнерка е станала нещо като национален герой, благодарение на своята работа с Фондация за помощ на болните от спин. Колекцията и „Dress Up Against AIDS: Condom Couture“ е направена от хиляди, не преминали контрол за проверка на качеството презервативи, е била представена на многобройни изложби в Южна и Северна Америка и Азия, както и с публикации в пресата. До този момент тя е направила 200 скулптури, 80 картини и 160 тоалета. Малко озадачаващо действа факта, че много от тях са създадени като сватбено облекло….
Дизайнерката от 12 години работи с този необичаен материал, като в създадените от нея картини и облекло е използвана гобленова техника за работа, шиене и боядисване. Творбите на Адриана Берлини могат да се видят в галерии(даже и във Fowler Museum ), университети, училища и обществени места, където пропагандата за използване на презервативи е особено важна, а целта е, да се премахне табу-то за тях, като за нещо неприлично и срамно. Слоганът „condoms must be basic like a pair of jeans and so necessary like a great love“ (кондомът трябва да стане основно облекло, като чифт дънки, а също и необходимост, като голяма любов)“.
В плановете на Бертини е да създаде серия от мъжко облекло „Medieval Art- Garments“ за знаменитости , а също и „Venus' House“, където, колкото и учудващо да звучи, мебелите, и даже човешките фигури да бъдат направени от презервативи….

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics