ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 4 юни 2010 г.

Фараоните са летели на въртолети

Сред 150 хиляди експоната, събрани в Археологическия музей в Кайро, има един, който привлича вниманието - това е странна дървена птичка, с дължина 14 сантиметра. Тя има една особеност, която я отличава от многобройните играчки, които са правили египтяните няколко хиляди години преди н.е. Опашката ие разположена не хоризонтално , като е при всички птици, а вертикално, както при планерите и самолетите.

Дървеният модел бил намерен в пустинните пясъци до Сахара, където е първата от пирамидите – стъпаловидната гробница на фараон Джосер. Египетския учен Халил Месих е нарекал статуетката модел на планер. Специалистите по самолетостроене, внимателно изучаващи параметрите на тази фигура са заявили, че те напълно съвпадат с параметрите на съвременните самолети. А геометрията на крилата на „птичката” даже се оказала почти напълно адекватна с контура на плоскостите на американския самолет „Херкулес”.

„Птичката” била подложена на изпитание в аеродимнамична тръба, и тя действително показала високи полетни качества. Доктор Месих не се задоволил с изявленията на специалистите за подобието на „птичката” със самолет. По образец на своята находка той построил експериментален планер, който полетял!
Оказва се, че археолозите са намерили в египетските пясъци действащ модел на планери, които са правени преди не по-малко от 40 века!!! Излиза, че авиацията е съществувала още по времето на средното царство!

Още не успели да дойдат на себе си от неочакваната находка на модела на древен египетски планер, попаднали на още едно сензационно откритие. Историкът Уилям Дейч още по-неочаквано заявил, че египетския фараон Тутанкамон е загинал преди 3300 години при ... авиокатастрофа.

Според него древните египтяни са се издигали във въздуха с помощтта на примитивни планери. Едно от основните доказателства за това зашеметявашо твърдение е (спотед Дейч) детайлното изучаване н а мумиите на владетелите на Древен Египет, в т.ч. и на Тутанкамон, умрели със счупени крайници и множедтво рани, сякаш смъртта им е станала вследствие падане от голяма височина. Той смята, че доколкото полетите в Египет били смятани за божествено дело, те били привилегия на царското семейство. Дейч започнал да изучава от множество рисунки и фрески странните предмети летателните апарати. Тръгвайки по пътя на предшесвеника и колегата си Месих, построил голяма част от тях и се оказало , че голям бри от новоизградените апарати се чувстват отлично във въздуха!

Тогава учените си спомнили за едно откритие, направено още през 1848 година и потвърдено след 150 години. В средата на ХІХ век една от многобройните археологически експедиции, работещи в Египет, открила в храма на Сет в Абидос загадъчни йероглифи, напомняши рисунки. Те били разположени над входа на храма, под самия таван , на височина десетки метри. Единственото, което изследователите успели да разберат било, че йероглифите са не просто текст от древно писмо, а изображения на странни предмети, възможно - механизми с неизвестно предназначение.
След 150 години солидния арабски вестник «Аш Шарк ал-Аусат» публикувал няколко снимки, направени в храма на бога на слънцето Амон –Ра в Карнака. Древният художник изобразил на камъка един от древните храмове, построени по времето на фараона Сет Първи, живял преди 3000 години, боен въртолет с явно различими роторни перки и опашка, а редом с него старателно изсекъл и други летателни апарати, наподобяващи съвеременни изтребители и бомбрадировачи. Когато ги сравнили с храма на Сет в Абидос станало ясно, защо египтолозите от ХІХ век не могли да се досетят какво е изобразено на стените на храма. Те просто не знаели как изглеждат въртолетите. За проверка на това предположение в Абидос отишъл един от най-известните египтолози в света - Алан Элфорд.

(следва)

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics