ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 23 юни 2010 г.

В Израел е осъществено самостоятелно изстрелване на шпионски спътник(видео)

Министерството на отбраната е съобщило за пускане на усъвършенстван шпионски спътник от новото поколение „Офек-9”, на борда на който са монтирани мощни телекамери , разширяващи възможностите на Израел за събиране на стратегическа информация на територията на страните от Близкия Изток.

По данни на пресслужбата ЦАХАЛ, "Офек-9" става шестия шпионски спътник, чиети изстрелване е било извършено от Израел. Мощните телескопи, намиращи се на борда на космическия апарат, ще позволят да се разгледат и зафиксират наземни обекти на площ от няколко десетки квадратни сантиметра.
Министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак е отбелязал, че са малко държавите, които самостоятелно осъществяват изстрелването на шпионски спътници. Той оптеделил пускането на спътника като значително постижение на Израел в научната и технологичната област.
Изстрелването на спътника е станало на 22 юни, около 22 часа от космодрум, разположен в района на кибуц Palmahim намиращ се между Yavneh и Rishon Lezion. Моментът на пускането е бил видян от хиляди очевидци, някои от които сметнали, че армейското командване провежда едромащабни маневри с изпозване системата на Противовъздушната отбрана. Информация с подобно съдържание се е появила вечерта на 22 юни в големите интернет-форуми.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics