ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 13 юни 2011 г.

Вечен наноживот след 20 години?


Известният американски учен, изобретател ио футуролог Реймънд Курцвейл е направил поредното си сензационно предсказание. Според него , съвременните темпове на развитие на високите технологии позволяват да се предположи , че след двадесетина години хората ще могат да си осигурят вечен живот. При съставяне на прогнозата 61 годишният Курцвейл е отделил на генетиката, нанотехнологиите и компютърните технологии, тъй като смята, че през последните години се развиват особено бързо, и в относително близко бъдеще ще могат да послужат като залог за човешкото безсмъртие, пише вестник Daily Telegraph.
Всъщност , с помощтта на нанотехнологиите може да бъдат произведени жизнеспособни тъкани за „поправка” на дефектните органи в човешкото тяло. Ученият е на мнение, че дори думите му сега да се струват на някого неправдоподобни, изкуствените панкреас и нервните влакна съществуват и в момента.
Има и друго интересно мнение. Според британския философ Ейди Кларк, „...ние сме естествени киборги”. Своята теория нарича Закон за ускоряващата се възвръщаемост. Не само той, а и колгите му предполагат, че примерно след 20 години, ще съществуват средства за повторно програмиране на човешкия организъм. Курцвейл пояснява, че по този начин ще може да спре и след това напълно да се редуцира до нула стареенето. Футурологът твърди, че малки нанороботи в кръвта ни , ще направят дейността на сърдечно-съдовата система хиляди пъти по-ефективна . „След 25 години ще сме в състояние да пробягаме олимпийско спринтьорско разстояние за 15 минути, което буквално е на един дъх, или да плуваме 4 часа под вода , без кислород” - мечтае Курцвейл. „Получилите инфаркт, дори и да не са пожелали да си присадят достъпно по цена бионическо сърце, да могат да живеят без притеснения, периодически отбивайки се при лекаря за малка операция, тъй като управляваните от нанороботи клетки на собствената им кръв, ще поддържат организма в нормално състояние” - казва ученият. Според него нанотехнологииите ще разширят и умствените способности на човека, и то до такава висока степен, че всеки ще може да напише книга за броени часове...
Ученият смята, че е намерил начин, хората да станат безсмъртни. Освен това, нанороботи ще „прихващат’ сигналите на главния мозък и ще ги трансформират, независимо къде се намират те. „Съвременният секс ще стане банален – смята Курцвейл - може с нетърпение да започне очакването за настъпване епохата на киборгите”.
Това, на практика, не е първото предсказание на учения. Още през 1980 година е предрекал „взривоподобното” разрастване на Интернет през 1990, и победа на компютъра на Световното първенство през 1998, по шахмат. В последния случай е сгрешил само с 1 година( компютъра Deep Blue побеждава човек през 1997 г.).
„Някои аспекти на науката и техниката се развиват по поразително предсказуем начин” – заявява Курцвейл на Първия Световен фестивал на науката. Между другото той е съставил графика на еволюцията на мощността на компютрите, от първите, изобретени преди повече от век, устройства. В началото удвояването на мощността им е ставало на всеки 3 години, в средата на XX вектози период се е съкратил на 2, а сега е необходима само една година.
Между другото неврофизиолозите се отнасят към предсказанията на Курцвейл за възможността за роботизиране на човешкия мозък доста скептично, тъй като се смята, че формирането на този орган е ставало съвсем несистемно, и да се внедри в него продукт на нанотехнологиите е невъзможно.. .....

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics