ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 16 юни 2011 г.

В Испания „вятърните мелници” са изпреварили АЕЦ по производство на електроенергия


Само от вноса на енергоносители сраната икономисва 250 млн евро месечно!!!

Вятърните мелници, с които се е сражавал Дон Кихот , за пръв път са изпреварили АЕЦ по обема на изработената електроенергия в Испания. Както съобщава вестник El Mundo, на вятърните турбини от днес ще се пада 21 % от изработената електроенергия . Това прави вятъра главен източник на електроенергия в Испания. Страната става лидер в Евросъюза по добив на електроенергия с помощта на ветрогенератори, изпреварвайки Германия.
Благодарение на тях, Мадрид икономисва 260 млн евро на месец от внос на енергоносители. С помощта на вятърните установки Испания изработва такъв обем електроенергия, който е достатъчен да покрие всички потребности на съседна Португалия, твърди мадридското издание. През 2010 година испанците за пръв път са изпреварили Франция , енергетиката на която се основава на АЕЦ, по експорт на електроенергия.
Освен икономически ефект, използването на ветрогенератори позволява ежегодно да се избегне изхвърлянето в атмосферата на 1,8 млн тона въглероден диоксид. Ефект на пречистване на същото количество вредни газове може да се получи, ако ежегодно в страната се засаждат по 800 хиляди дървета ......

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics