ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 1 октомври 2011 г.

Нов тип такси на лондонското летище Хитроу

Хитроу в Лондон вече е цял комплекс, а не просто летище. Там има 5 пътнически терминала и две писти. Осигурена е голяма площ за паркиране на автомобили - и за тези на служителите, и за тези на пътниците. Територията на Хитроу е огромна, а това затруднява придвижването пеш. За улеснение е разработена система ULTra, която включва известен брой таксита, които нямат нужда от водач.

Макар че системата Urban Light Transit (ULTra) още не е съвършена в технически план, мнението е, че е достатъчно надеждна. Тя работи много гладко, тъй като автомобилите не се движат по обичайните, обикновени пътища, а по път, специално предназначен за целта. Движат се по естакади , по оградени участъци от трасето, което вече съществува, а също и на участъци, специално построени за целта.


Движението на автомобилите от системата ULTra е по специален „канал” в автоматичен режим, а системата е предназначена да следи да не станат сблъсъци, а и да няма контакт между машинките и ограждението на „канала”. Спирането също не може да става по желание, а е на специални станции, също като автобусите и влаковете в метрото.

Ръководството на летище Хитроу има намерение да оборудва 18 такива станции, които ще се намират пред терминалите, при паркингите и около спирките на обществения транспорт. Това ще даде възможност за бързо придвижване по цялата територия на Хитроу.

За сега действащите станции са само 2 и съединяват терминал №5 и паркинг-зона №3. Разстоянието между тях е почти 2 км, а по маршрута се движат 21 автомобили без водачи.

Те са шестместни и има място и за багажа на пътниците. Средната им скорост е 40 км/час.Сега времето за чакане е 30 секунди, но по-нататък машинките ще минават на всеки 12 секунди.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics