ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 22 септември 2011 г.

Природните аномалии, за които все още няма обяснение


1. Най-невероятната природна аномалия съществува на остров Крит и се нарича «Дроссолидес», което означава «капчици влага». В средата на лятото, в часовете преди разсъмване, когато във въздуха плуват капчици влага и е мъгливo, близо до замъка на Франк Костело, се появява мираж на кървава битка. Очевидците чуват викове и звън на оръжие.. Полупрозрачните батални сцени се появяват над морето, издигат се към замъка и бавно изчезват в стените му.
Именно тук преди около 150 години, е станало сражение между гърци и турци. Вероятно историческите събития са се загубили в информационното поле на Земята, и постепенно изплуват с нова сила.

2. В труднопроизносимата за несвикнал човек Талдикурганска област в Казахстан, има малко водоемче , на практика - локвичка, с размер само 100 на 60 метра. Независимо от своите размери и неугледния си вид, то е истинска природна аномалия: водата в него е ледена дори и през най-горещия период на годината, а и никога не пресъхва. Няма нито риба, нито водорасли, а водолазите, опитващи се да разгадаят тази загадка, се задъхват още на третата минута, независимо че бутилката с въздух им е пълна....

3. Индийският щат Ассам се е прославил с долината Джатинга, известна още като «Долината на падащите птици». Тук не става дума за красив епитет, свързан с романтична история, а за нещо, ставащо наистина. Година след година , в тихите августовски нощи, наистина пада „дъжд” от птици. В полусъзнание те падат на земята и не се опитват да се измъкнат от ръцете на хората, ако бъдат вдигнати ...


4. Правейки изследвания, учените не на шега са се заинтригували от практически идентичното сходство на контурите и размерите на Анктарктида и Северния ледовит океан. Изхождайки от впечатлявашите резултати, стигнали до не по-малко впечатляващо обяснение, и откритата (от гледна точка на учените) аномалия. Учените предположили, че паднал на Земята метеорит буквално е «изтласкал» материка Антарктида от противоположната страна на планетата. Независимо от своята фантастичност, тази хипотеза е намерила много привърженици.5. Вулеми – това са доисторически борове, които растат на нашата планета вече 150 милиона години. До неотдавна са били държавна тайна на Австралия, но стигайки до извода, че доисторичеката скъпоценност може да изчезна, австралийското правителство организирало разпродажба на боров разсад.

6. Спорите на Кано са спори на бактерия, намерена от американския микробиолог Раул Кано на телцето на насекомо, намерено в късче янтар на възраст 25 милиона години. Феноменът е не само във факта, че е открита тази находка, че микробиолозите успели след толкова години на анабиоза, да съживят тези бактерии и което е най-колосалното - микроорганизмите успели да се размножават и да растат. Благодарение на спорите на Кано, може с голяма доза увереност да се твърди, че животът може да е донесен на Земята от микроорганизми от други звездни системи.

7. Интерес представлява и иридиевата аномалия, разположена близо до Рим. Геологическият слой, който по съдържание на иридий надвишава нормата 300 пъти, лежи на границата между мезозойския и кайнозойския геологични слоеве, а това съвпада с времето на изчезване на динозаврите. Подобни природни аномалии са били открити в Испания, Дания и край бреговете на Каспийско море. Учените залагат на версия за падането на метеорит, довел до измирането на гигантите, който е оставил своите иридиеви следи.

8. „Гръмова плешивина „ - такова название е получило явлението, възниващо след падане на мълния в земята. Какво става всъщност? На мястото на падане на мълнията се получава зона на високо напрежение, която може да съществува до няколко минути. Ако попадне в „гръмовата плешивина” човек може да загине, без всъщност мълнията да го е докоснала...

9. Това е още една загадка, която никой не може да обясни до край. Характерна е за всички измервателни уреди с висока точност. При проведените точни метереологически изследвания, може да се просзледи постоянно повтаряща се грешка. Непрекъснато променящите се параметри на обкръжаващото пространство по някакъв начин действат на стрелките на приборите. До този момент все още не може да се каже точно, какво именно се променя.

10. Водопадът в китайската провинция Шенси
Водата в него не замръзва даже при температура -30°С, но пък лятото, по необясними причини, водата замръзва. Възрастни хора разказват, че това явление се е повтаряло и преди 50 години.


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics