ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 22 февруари 2012 г.

Окунево - пространствено-времеви тунел в Сибир, енергиен център, или?....

Изучавайки някои необичайни явления, като например музика, звучаща в домовете на местните жители( неизвестно от къде), учените предположили, че в района на Окунево се намира пространствено-времеви тунел, през който нашият и паралелните светове си обменят енергия и информация. Може ли да се каже нещо повече, след като съвременната наука не е в състояние нито да измери , нито да зафиксира, нито да обясни тези явления, които стават там.
Този, който смята , че село Окунево е обикновено сибирско село в северната част в Омска област, много се заблуждава. Впрочем, на пръв поглед - може би… Но къде на друго място може да се видят в средата на село хора в ярки индийски дрехи и жертвен олтар в съседство с православен параклис? Това е АШРАМ - манастирът на бабаджистите, където всеки е добре дошъл.
Всичко започнало от Расми (Раджани) Розитис, която била ученичка на индийския гуру Хайдакхан Бабаджи. Той и дал задача да намери храм на Хануман(получовек-полумаймуна, персонаж от индийската митология), който, спред легендата, получил от своя повелител в подарък за предаността си Сибир, където се и заселил. По-късно в негова чест бил построен храм, където се твърди, че се пазел магически кристал с необичайна сила. Той давал възможност да се влезе в контакт с паралелните светове, а и притежавал възможности да спаси човечеството от самоунищожение. Търсенията довели Расми в Окунево, а там тя основала община на последователите на Бабаджи – „Омкар Шива Дхам“. От тогава в селото започнали да се стичат поклонници, считащи мястото за свято…



Местните жители казват, че и преди бабаджистите са съществували чудеса.Например тамошните езера. Те са общо 4. Образували са се преди много хиляди години на местата на падане на парчета от огромен метеорит. Всички те са лечебни, а водата в тях е „жива“. Или казано иначе - ако се окаъпе човек в тях последователно, всички болести и проблеми изчезват. При изследване на местния феномен в Окунево , приборите на геофизиците са регистрирали магнитни и гравитационни аномалии, а също и нестихващи колебания, които са характерни за градовете и се предизвикват от работата на промишлените предприятия, транспорта и електропороводите, но нямат никакво място в село, разположено в тайгата. Освен това от резултатите на сеизмичното разследване е станало ясно , че в Окунево, на дълбочина от 8 до 15 метра, има голям плътен масив с неизвестен произход.


ХАЙДАКХАН БАБАДЖИ: учениците му го смятат за земно въплъщение на Бог Шива…

До момента няма логично или научно обяснение за онова, което се случва в района на Окунево, но местните хора разказват, че много туристи са изчезвали, навлизайки в гората, а даже и телата им не са били намерени. Самите местни понякога се въздържат да да се разхождат там. Според тях, както си вървиш по познатата местност, изведнъж сякаш всичко се променя, звуците изчезват и всичко замира, но тогава започват да се чуват гласове, които ги викат. Който се поддаде на този призив, никога не се връща… Опасно там е и Шайтан –езеро - сякаш има дъно, но всъщност това е само някаква преграда от водорасли… Истинското дъно или го няма, или е много дълбоко… Даже и конете отказват да го приближат!
Четирите езера са свързани помежду си и излекуването идва , само ако се изкъпе човек , спазвайки определена последователност. Местните смятат, че в тях водата е светена.
Уфолозите в Окунево също не са на едно мнение. Някои от тях смятат бездомните „летящи чинии“ за космически кораби, способни да променят формата и размерите си, а други - за извънземни сонди, събиращи информация за жителите на Земята.


Символи на трите религии

Някои са уверени, че Окунево е база , някакъв космодрум за пришълци от други планети. Там непрекъснато някой вижда нещо: я облаци с необичаен цвят, я лъчи, приличащи на лъч от фенерче, я огромен бял купол с неясни очертания отвътре и дъга отвън, намиращ се между река Тара и езерото. Понякога изведнъж се появява на брега на реката хоровод от момичета, а после се виждат 3 жени в скръбни пози. Хората са виждали и огромно куче, което, след като преплува реката, се превръща в огромно човекоподобно същество , облечено в бели дрехи…
В Окунево живеят и староверци - инглинги, които смятат, че именно там се намира свещеното Беловодие - страна на свободата и справедливостта, жителите на която владеят висши знания и мъдрост. Те са построили параклис, в който и православните са чести гости.


Непознатите обекти в небето на Окунево вече никого не учудват….

Недалече е поставен дървен православен кръст, а на 15 метра от него има индуистки олтар-жертвеник -дхуня.При това представителите на всички религии с търпимост се отнасят едни към други. В ашрама - обител на общината на бабаджистите, приемат всеки, който дойде, независимо от религията, която изповядва. Всъщност, при провежданите в продължение на няколко години археологически разкопки станало ясно, че това място още от древни времена е център на свещенодействие.
Освен че представителите на различни религии смятат района на Окунево за свещено място, геофизици, уфолози, археолози и представители на други науки са на мнение, че на това място се намира мощен енергиен център, макар че всеки обяснява този факт по своему. В Русия съществува още един такъв център – в Архаим, в Южен Урал. Още през 1945 година американският прорицател Едгар Кейси е предсказал, че в резултат на катаклизми, предизвикани от пренебрежително отношение на човечеството към собствената си планета, ще бъдат потопени няколко региона, но тези сътресения най-малко ше засегнат Русия, и в частност - Западен Сибир. Така че жителите на Окунево и пристигащите поклоници смята, че именно това място ще стане остров на спасение за човешката раса и център на духовно възраждане.


Царят на маймуните – Хануман, който за преданост и подвизи получил като дар Сибир…

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics