ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 14 август 2012 г.

Фонтан – принтер , или фонтан-часовник

Това необичайно устройство е разположено в град Осака, Япония. По-конкретно, то се намира в неотдавна построен Търговски център в сградата , наречена „South Gate Building“. Когато фонтанът не работи, изглежда че в нея няма нищо необикновено, но когато е включен, той става притегателно място за туристи, новодошли и преминаващи граждани. Цялата работа е в това, че неголеми струйки вода и специалното осветление дават възможност с помощта на фонтана да се създават различни фигурки, започвайки от електронен часовник и свършвайки с модели, снимки и различни текстове.

Когато се гледа това удивително устройство в действие, на човек му се струва, че най-различните фигури сякаш падат отгоре надолу във водата.
Възниква въпросът, как е могло да бъде създадено всичко това с помощта на водата. За целта е използван специален електронен принтер. Той осветява капките вода по такъв начин, че те точно предават изображенията, които са били предварително запазена на компютъра, като ги предава в течен вид.
Този интересен фонтан е създаден от компанията Koei Industry, която се занимава с ландшафтен дизайн. Ако обикновеният принтер печата с помощта на хартия и мастило, този действа с помощта на светлина и вода. При това водата се разлива веднага в различни форми - цветя, цифри, букви и т. н. С една дума - нещо невиждано…

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics