ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 16 август 2012 г.

Малко повече за Вуду-магията

Вуду-магията е един от отделилите се клонове на религията Вуду, която възникнала в Луйзиана преди около 3 столетия. Мнозина смятат, че тези, които се покланят на този вид магия се занимават с принасяне в жертва на деца, сексуални оргии, отхапване главите на живи петли и т.н. Всъщност, няма нищо такова. Ако думата „Вуду“ предизвиква подобни асоциации, това е показател, че булевардната преса активно работи по предназначение и се справя доста добре….
В настоящето в света се наблюдава засилен интерес към магиите въобще, и към Вуду, в частност. Дори и много от игралните автомати в казината имат магическа насоченост в тематиката си и изобразяват култови съоръжения, тайнствени обреди и ритуали и жреци- Вуду, а магическата тематика се ползва с голяма популярност и сред запалените играчи. Освен че се потапят в света на магическите образи, те могат да спечелят и куп пари.
Религията Вуду, в сравнение с исляма или синтоизма е доста млада. Във вид, в която е дошла до наши дни, е формирана първоначално на разположения в Карибския басейн остров Хаити. Появата и е резултат от смесването на християнската и езическата култура. От смесването на различните вероучения се е появило религиозно течение, което официално се счита за един от клоновете на католицизма. В превод от африкански, „Вуду“ означава „дух“.
Потвърждение на това, че Вуду няма нищо общо с черната магия, се явяват основите, върху които се гради традиционната религия Вуду. Сред тях са вярата в един Бог, сериозният подход към моралното образование на младото поколение, особено отношение към брака(съюз между семейството и хората), уважение към човешкото достойнство, почитане на свещени места, хора и предмети, вяра в живот след смъртта а също и грижа болни, бедни и сираци. Важна роля в религията Вуду имат жреците, които могат да бъдат както жени, така и мъже, а обучението им е доста дълъг и сложен процес. Жреците могат да бъдат едновременно и магьосници . Жрецът трябва да владее и умения за черна магия, за да може, ако се наложи, да срази злото.
Основните функции на Вуду-жреците се лекуване на хората, предсказване на бъдещето, приготвяне на целебни отвари и на любовен еликсир, изповед, изпълняване на церемонии за викане на духове и тяхното успокояване, посвещаване на привържениците на култа в ранг „жреци“ , а така също правене на заклинания и магическа защита.
Тези жреци взимат пари за своите услуги, защото нямат стабилна заплата и често, наред с религиозната практика, са принудени да работят, но често хората им плащат толкова, колкото могат.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics