ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 15 август 2012 г.

Триъгълният паяк e един опасен хищник

По света има много необичайни птици и животни, за съществуването на които даже и не знаем, а това е само още едно доказателство, колко разнообразен, интересен и наистина величествен !Като илюстрация на това - малко информация за триъгълния паяк…. Щом погледнем снимката му, веднага ни става ясно, защо е бил наречен така. Цялата работа е във формата на коремчето му, което напомня истински триъгълник, който даже е украсен с необикновени рисунки в етнически стил. И с това уникалността на триъгълния паяк съвсем не се изчерпва! Всички знаем, че представителите на семейство Паякови в свободното си време се занимават с плетенето на мрежи, които след това им служат като ловджийска мрежа за мухи, пеперуди, комари и други насекоми.
А какво прави триъгълният паяк? Той не плете паяжина, а се занимава с лов: крие се в засада и после напада жертвата си. Всъщност, това насекомо е опасен хищник. Има съвсем истински отровни зъби, които, обаче, за човека не са опасни. За храна паякът-триъгълник използва само дребни насекоми.
Този интересен паяк живее е горите на Австралия и Нова Гвинея. Размерите му са не повече от 5 до 9 милиметра. Големите му предни лапи са покрити с остри шипове, за да може по-здраво да държи своята жертва. Въпреки че не плете паяжини, които да са заплаха за мухите и даже за щурчетата, той все-пак използва тънки нишки за мигновено спускане от клоните. Всъщност, именно увиснал по този начин той понякога изчаква невнимателните мухички и пеперуди… Това насекомо използва паяжина и за още нещо : прави чувалче за отлагане на личинките-яйца, които понякога достигат 70.

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics