ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 5 август 2012 г.

Индия - непозната и примамлива…


Индия е най-голямата страна в света и е втора по брой на населението, а официалният и език е английски. Броят на едрия рогат добитък в нея е огромен и всичко това се дължи на факта, че кравите в тази страна се смятат за свещени животни и е забранено да бъдат убивани. Най-жестоките и безсмислени кланета са също в Индия, която, между другото, има изключително миролюбива външна политика. И все-пак, какво още не се знае за тази интересна страна?....

**** Аюрведа - най-ранното училище по медицина, което е известно на човечеството, е било създадено там от бащата на медицината - Чарака, преди 2500 години.

**** Първият университет в света е бил създаден в Индия , в Такшашила, 700 години пр. н. е. За най-голямо достижение на Индия в областта на образованието се смята откриването на Университета в Наланда - 4 век пр. н. е.

**** Играта на шах също е била изобретена в Индия.

**** В Западна Индия, в град Саураща били построени първите преградни стени на водоеми, а дъщо и диги за напояване. А пък през 150 година от н. е. под ръководствотео на кмета Рудрадаман І, била създадена първата изкуствена река - Сударшана, което в превод значи „красивата!

**** Инженерите от американския инститит по електротехника и радиоелектроника са потвърдили факта, че бащата на безжичната комуникация не е Маркони, а доктор Джагдееш Босе от Калкута.

**** Изкуството на корабоплаването за пръв път се е развило в Индия, на река Синд, приблизително преди 6000 години.

**** Родината на най-голямата единица за измерване е също Индия. Калпа - това е единицата време от създаването на Вселената, до нейното унищожаване. Съгласно теорията за Вселената, тя е равна на 25 милиарда години.

**** Тригонометрията, алгебрата, и базовата концепжия на изчисляването също е родом от Индия . Квадратните уравнения били създадени през 11 век от Щридхара Чари. За римляните и гърците най-голямото число било 10 на шеста степен, докато за индийците най-голямото използуваемо число за това време били 10 на 53-та степен.

**** Будхайяна пръв е изчислил числото Пи и е дал разширен вариант на действията, които сега са известни като Теоремата на Питагор. Той е направил това много преди европейските и арабските математици - през 6 век .

**** Индия се е сматала за най-богатата страна до 17 век - т.е. - до идването на британците. Освен това е била известна и като страна на меда и млякото.

**** Основа на всички индо-европейски езици се смата санскрит.

**** За 10000 години Инбдия не е завладяла нито една страна.

**** Светата Калкута, Майка Тереза и Махатма Ганди са най-великите адепти на света през ХХ век.

Всъщност, Индия е най-многонационалната страна в света!

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics