ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 16 май 2010 г.

Шестпръстите минавали през Вратата на Боговете

„Снопове светлина се потапяли в езерото, а след това се отправяли високо в небето” – така индианците предавали тази легенда от поколение на поколение. Следите, намерени в пещера на трудно достъпен район в Бразилия, по странен начин потвърждават легендата за шестпръстите пришълци с нисък ръст.

Индианските племена Боророс и Шавантеш, живеещи в бразилския щат Мато Гросо разказват легенда за дребни пришълци, чийто ръст не надвишава 1,2 метра. Рези същества имали непропорционално голяма глава и различно количество пръсти на краката – три, четири и даже шест.

Според местната легенда в щата , цитирана от президента на Уфологичната асоциация, те живеели в пещери и дошли от небесата. След като научили индианците на някои „науки” , джуджетата отново се отправили за своя свят.

В национален парк Сините планини, в община Бара ду Грасас(щат Мато Гросо), съществува така наречената „Пещера на малките крака”. По цялата повърхност на пещерата – на пода, стените и тавана, са видни ясни щестпръстови отпечатъци.
„Разбира се, това могат да бъдат само легенди, но те прекалено много съвпадат с намерената находка” – съобшават еколозите. Както са съобщили от бразилското Министерство на защита на околната среда, никакво научно изследване не е правено на намерената находка.Районът е разположен в трудно достъпна планинска местност.

Друга легенда на индианското племе Шавантеш гласи, че някога езеро Енкантада, разположено в община Нова Шавантина , било врата към жилището на Боговете. Според преданието снопове светлина се потапяли в езерото, а след това се отправяли в космоса. Индианците и до сега се страхуват да се къпят там, вярвайки , че някаква невидима сила ще ги забере със себе си, пише бразилската Terra.

Аномалната зона, която е дълга около километър, има официални граници и е разположена на височина 600 метра. Многобройните свидетелства и находки в пещерата са дали повод да се заговори, че в скоро време ще бъде построена писта за кацане и излитане на „летящи чинии”. За сега на това място има само монумент, привличащ вниманието на туристите.



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics