ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 24 май 2010 г.

Сензация! Археолозите са намерили Светия Граал!?!

Чашата, която Иисус Христос осветил на тайната вечеря, е открита в римския храм Сан-Лоренцо-Фуори-ле-Мура

Това сензационно във всяко отношение изявление е направил на 13 април , известният италиански археолог Алфредо Барбагалло. До този извод той е стигнал след двегодишни изследвания.
На първо място ученият е обърнал внимание на факт, който отдавна е бил известен на онези, които са се занимавали с търсенето на Светия Граал. През 258 година от н.е. , църковните съкровища, между които и Светия Граал, били предадени на кръстоносеца Пепе Римски Сиксти V, който умрял четири дни след това.
Излиза, че чашата после се е намирала в различни части на света, но при проверка се оказало, че всички тези съобщения се оказват измислени.Барбагалло твърди, че чашата никога не е напускала пределите на Рим, а за потвърждение на това могат да служат многобройните средновековни икони, на които е изобразена една от главните християнски реликви. Всички те се намират в храма Сан-Лоренцо-Фуори-ле-Мура, и всички дружно указват за някакви катакомби, които се намират под храма.
Има и още едно, дори по-значимо доказателство, че Светия граал се намира именно там: това е документ от началото на миналия век – опис на помещенията на храма, направен от капуцина Джузеппе Да Бра. В него се споменава някакво тайно помещение (или стая), с площ около 20 квадратни метра. В нея се намират 5 скелета, единият от които държи в ръката си чаша за вино, която по описание почти напълно съвпада с описанието на Светия Граал.
За да докаже окончателно своята правота, археологът се кани да проникне в катакомбите и да измъкне Граала на светло. Но преди трябва да получи специялно разрешение от Ватикана. Официална реакция на това съобщение от страна на официалните лица на Ватикана за сега не е постпвала.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics