ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 7 май 2010 г.

Непознати природни феномeни

През есента на 1977година, жителите на Петрозаводск се оказват зрители на странно явление. Около 4 часа сутринта, на тъмния небосклон, ярко лумнала огромна „звезда”, която започнала да изпраща към земята пулсиращи снопове светлина. Тя бавно се движела към Петрозаводск, след това се разстала над него под формата на медуза, повисяла , обсипвайки го с тънки струйки от лъчи, които създавали впечатление на силен дъжд. След малко лъчевата светлина се прекратила, „медузата” се превърнала в ярък полукръг и започнала движението си към Онежкото езеро, на хоризонта на което се виждали сиви облаци. В тази пелена не след дълго се образувала полукръгла дупка с яркочервен цвят по средата и бяла по крайщата. По сведения на очевидци, тов продължило 10-12 минути.
Специалистите от местната Метереологическа служба били на мнение, че нищо подобно не са наблюдавали преди. Не се знае от какво е предизивкано това явление,нито какво представлява, но нито по същото време, нито преди, са се наблюдавали атмосферни отклонения, а и за никакви технически експироменти по това време няма сведения. Според директора на Метереологичната станция не може да се каже, че това е и мираж, защото явлението е наблюдавано от различни места и показанията на многобройните очевидци са идентични, а наблюдаваното рядко явление да не е оставило никакви веществени доказателства за себе си.

Яркото огнено кълбо, преминало от север на юг по небосклона над Ленинградски район в Карелия е било наблюдавано и от пулковските астрономи. Но архивите показват, че и преди тази година в Карелия са ставали странни неща. През 1928 година, над село Шукнаволок, близо до Ведлозер, е наблюдавано прелтане на 10-метрово цилиндрично тяло, от опашната част на което излизали червени пламъци и искри. Пробовайки леда, загадъчният обект се скрил под водата, След това местните жители започнали да срещат на брега странно главесто същество, малко по- високо от метър, с тънки ръчички и краченца, което, щом като видело хората, скачало обратно във водата, поради което получило прякор „водният”.

По тези места е наблюдавано и друго аномално явление през 1932 година, когато над селото надвиснал плътен черен облак. След изчезването му на земята останало желеобразно вещество, което селяните събирали в бутилки и използвали като лекарство.
В настоящето често се наблюдават проблеми с гледаните по телевизиятапредавани, макар в съседното село, което е само на 5 километра, да няма никави смущения. Това са фактите, а каква е истината, времето ще покаже...

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics