ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 30 май 2010 г.

КОЙ РИСУВА МОЛЕКУЛИ ДНК И ОЧИТЕ НА БОГА В КОСМИЧЕСКАТА ТЪМНИНА? СТРАННИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА НЕБЕСНОТО ИЗКУСТВО – ІІ

Нашият Бог има сини очи

През миналата година астрономи от съшата тази обсерватория Ла Силя в Чили, са фотографирали мъглявиня, удивително приличаща на нечие око. С помощта на телескопа успели да получат много ясни снимки на спиралната муглявина, имаша обозначение NGC 7293.

Журналистите веднага нарекли този обект, отдалечен от нас на 700 светлинни години, „окото на Бога”. Нали всъщнопст ни се струва, че някой ни наблюдава. Може би е самият Всевишен?
„окото” е било открито отдавна.

Пръв го е забелязал немеца Карл Людвиг Хардинг през 1824 година, в съзвездието Водолей. Тогава от земята изглеждало, че мъглявината има форма на спирала и затова я нарекли „охлюв”. Едва съвременните, по-ясни снимки дали възможност да се разбере, че тя прилича на зеница. И вероятно се състои от 2 диска. По-яркият, вътрешният, се разширява със скорост 31 км/сек. Сякаш Господ силно се удивлява, гледайки на света, създаден от него. Нали от последния ден на сътворението е минало не малко време и светът се е превърнал в пълен бардак, меко казано.

Сега диаметърът на „божествената зеница” е 2,2 светлинни години. Толко време би Ви бипо нужно за да го пресечете , придвижвайки се със скоростта на светлината – 300 хиляди километра в секунда. И само за сравнение:до най-близката до Слънцето звезда, разстоянието е 4 светлинни години

Според уверенията на астрономите, Бог е погледнал от небесата примерно преди 10600 години - такава е примерно възрастта на „зеницата”. Учените обясняват, че подобни обекти може да се образуват от останките на големи звезди – червени гиганти, които са изхвърлили слой газ. Синият цвят му придават атомите на кислорода. Ентусиастите са пресметнали, че ако „зеницата” има диаметър 2,2 светлинни години, то Бог трябва да бъде 100 пъти по-голям.
Ето понякога до какви екзотични изводи води любуването на необичайните космически картинки!...

Защо тези мъглявини не изглеждат като традиционна топка или диск, а имат форма на двойки, спирали на ДНК или око? Астрономите са решили да установят какви физически процеси придават на тези обекти толкова необичайна конфигурация със сложна симетрия.



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics