ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 27 април 2010 г.

При мъжете интуицията е по-остра

Психоплогическо изследване , проведено в Интернет на британските психолози показало, че мъжете по- добре определят фалша в усмивката и изражението на лицето като цяло, пише Independent.

Изследването се е провеждало от професор Ричард Вайсман (Richard Wiseman) от Университета в Хертфордшир, в рамките на Единбургския международен фестивал на науката. В онлайн тестуването са взели участие повече от 15 хиляди човека.

На хората се предлагали да оценят десет двойки снимки, на които едната усмивка била искрена, а другата – фалшива. Преди началото на тестуването участниците били питани, как оценяват своията способност „да четат по лицата”. Жените оценили себе си много по-високо от мъжете. 77% от представителките на женския пол оценили своите интуитивни способности като „високи”. В същото време мъжете били по- скромни – за високо ниво за своята интуиция те определили 58%.

При резултатите от тестовете се оказало, че разликата в способността да различават фалща при мъжете и жените се оказала незначителна: разпознали ч 72% от мъжете и 71% от жените. При това мъжете по-добре определяли неестествената усмивка при представителките на противоположния пол, отколкото жените:72% при мъжете, срещу 67% у жените.

Резултатаите от изследването ще бъдат допълнително обработвани и анализирани, но ръководителят на проекта твърди, че женската обострена интуиция не е нищо друго, освем разпространена заблуда.



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics