ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 10 април 2010 г.

На дъното на морето са открити анаеробни животни!

Изследователите били безкрайно удивени, намирайки многочислени същества в условия, в които по-рано са мислели, че не може нищо друго да оживее, освен екзотични бактерии.
Учените от италианския политехнически университет Марче (UPM) и техните датски колеги, успели да открият в Средиземно море три по-рано неизвестни вида лорицифер, спокойно обитаващ в безкислородна среда. По-рано се е смятало, че така може да съществиват само не голяма част едноклетъчни.
Уникални организми са открити в утайки на дъното на най-ниските падини в Аталанта, на дълбочина повече от 3000 метра. Това е трудно достъпна област в Средиземно море и до този момент е изучена твърде слабо. Намерените лорицифери (за сега – безименни), имат размер, по- малък от милиметър и са представители на родовете Spinoloricus, Rugiloricus и Pliciloricus.

Комплексният анализ на находката показал, че тези същества прекарват в целия си живот в безкислородна среда. Както се съобщава в специализираните биологични списания, у тези животни отсъстват митохондрии, а тяхното място са заели хидрогеносоми, изпълняващи аналогични функции у някои едноклетъчни анаеробни организми.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics