ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 29 април 2010 г.

Стивън Хокинг за извънземните...

Стивън Хокинг е един от най- влиятелните в научен смисъл и най- известни физици- теоретици на нашето време и Нобелов лауреат, който наскоро е направил сензационно признание. Според него извънземните почти сигурно съществуват, но умолява човечеството да не се опитва да се свърже с тях. Причина за това негово изказване е новата серия документални и телевизионни филми, които ще бъдат показани по Discovery Channel през следващия месец и в които ученият е включен като експерт.
- Във Вселената със 100 милиарда галактики, всяка от които има стотици милиони звезди, е малко вероятно Земята да е единственото място, където се развива живот – казва той . – От чисто математическа гледна точка даже самите цифри позволяват да се приеме мисълта за съществуването на извънземен живот като напълно разумна. Реален проблем се явява това, как може да изглеждат извънземните и дали ще се харесат на земляните със своя вид. Те може да са микроби, едноклетъчни или червеи, които са населявали Земята милиони години..”
Астрофизикът предполага, че извънземните може да съществуват на гигантски космически кораби, изразходвали всички ресурси на родната си планета, съобщава RU-EXPO. Според думите на Хокинг , те могат просто да използват Земята като източник на ресурси, за да я завладеят мимогодом и да отидат по-далече. Той предупреждава, че контакта с извунземните може да се окаже гибелен за човешката раса.
-Ако извънземните някога ни посетят, аз мисля, че резултатът би бил същия, както за индианците след откриването на Америка от Христофор Колумб – предполага астрофизикът.


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics