ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 1 януари 2012 г.

Най-скъпият чай в света ще бъде направен от ....



Kитайски биолог ще произвежда чай, изходен продукт за който ще бъдат екскрементите на пандата. Ученият, който е специалист по дивата природа и чиято фамилия е Янши, планира да продава своя продукт по 50000 лири за килограм. Няма съмнение, че изобретената от него напитка ще стане най-скъпия чай в света.

За целта специалистът е събрал около 5 тона екскременти. Знае се, че храносмилателната система на пандите не работи достатъчно добре и стомахът им преработва само 30% от това, което са погълнали. Преподавателят в колеж е убеден, че богатият на полезни вещества тор ще му помогне да създаде неповрорим аромат за своя нов вид чай.
По думите на Янши, приготвеният от него чай заедно с уникалния аромат, има и неповторим орехов вкус. Щом напитката започне да се продава, биологът от Центъра за развъждане на гигантски панди смята, че ще попадне в Книгата за рекорди на Гинес.

Напомняме, че идеята за използване на животински екскременти не е нова! Най-скъпото кафе в света - Kopi Luwak( 100 лири стерлинги за фунт), се приготвя от зърна, които са били изядени и са преминали през храносмилателния тракт на индонезийските котки - цивети. В стомаха им кафето не се смила и не се усвоява, но пък се извършва своеобразна ферментация, придаваща му оригинален вкус и аромат. Прилагаме и весела нагледна илюстрация за част от производствения процес при кафето !





Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics