ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 29 януари 2012 г.

Откраднат ноутбук изпратил на собственичката си снимка на своя крадец



В съда на английското графство Самърсет било гледано делото на крадец на ноутбук, който успели да открият, благодарение на поставеното му устройство с програма за проследяване.
Както съобщава регионалното полицейско управление (Avon and Somerset Constabulary), престъпникът станало възможно да бъде заловен, след като ноутбукът изпратил на електронната поща на законната си притежателка координатите на своето местонахожнение. Освен това изпратил и снимка на своя спящ похитител, който се оказал 19-годишния Ръстин Халаджи.
Издирването на престъпника станало възможно благодарение на програмата Prey, която собственичката активирала, откривайки изчезването на поративния компютър.
Компютърът бил откраднат през лятото на 2011 година, но едва на 10 януари 2012 година приключило делото във връзка с изчезването му.
В резултат на уговорка младият лаптоп-крадец е осъден на обществено-полезен труд и спазване на комендантски час.
Програмите, подобни на Prey дават възможност на собствениците да следят за местонахождението на устройството, научавайки координатните му точки , а също при необходимост и наличие на уеб-камера, да изпратят по електронната поща снимка на обкръжаващата обстановка.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics