ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 23 януари 2012 г.

Kъщи от пенопласт - най-новият хит в строителството на Япония

Японскатa фирма Japan Dome House Co. предлага нa своитe клиенти набор за построяване на дом от пенополистирол (това, всъшност е пенопласт). На пръв поглед изборът на този материал е странен, но според компанията той има редица преимущества пред класическите строителни материали.



За разлика от дървото и метала, пенопластът не заръждавява, не гние и не привлича различни насекоми. Освен това притежава редица топлоизолационни свойства, което снижава разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото. И най-на края , жилищата от пенополистирол са изключително устойчиви на земетресения и урагани. Материалът е обработен с особено вещество, което възпрепятства горенето. Ако стените по някакъв начин се запалят, няма да се отделят отровни вещества . Оказва се, че пенопластът е много по-безопасен при пожар.



Japan Dome House Co. е нарекла своето творение „жилище на XXI век».
По форма домът много напомня ескимоско иглу и стените му се изграждат от сглобяеми секции от пенопласт с дебелина 175 мм. Естествено, използваният материал е много по-плътен и твърд от обилновения, използван в купийките за електроника. Притежавайки доста добра термоизолация, пенопластът способства за по-лесно нагряване и охлаждане на дома.



Издигането на такова жилище от пенопласт не е много сложна работа и не изисква прекалено много време. Направена във фабрика секция тежи около 80 кг и може да бъде монтирана от 2-3 души за няколко часа . След като пенопластения дом бъде напълно сглобен, върху стените му се поставя специален варовиков разтвор и след това се боядисва.
Диаметърът на такъв стандартен дом е 7,7 метра, височина -3,85м и обща площ 44,2 кв. м. Ако един купол е малко, може да се построи още един и да се свържат помежду си с преходно коридорче. По такъв начин може да се построи жилище за голямо семейство, както и помещения за обществено ползване - училища, заведения, магазини.
Цената на базов набор за построяване на дом е около $ 30 000. Долларо, и включва доставка, построяване и оформяне на интериора.



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics